Competentiecentrum Transities verbindt mensen in de praktijk

Dit is een origineel persbericht.

Vrijdag 3 juni wordt het Competentiecentrum Transities geopend. Het Competentiecentrum Transities is een samenwerkingsverband van het Ministerie van VROM, het Kennisnetwerk Systeeminnovaties, TNO en SenterNovem. Met de oprichting van het Competentiecentrum bundelen de vier partners hun krachten om transities naar een duurzame ontwikkeling in praktijk, onderzoek en beleid te ondersteunen.

Vernieuwing als antwoord op hardnekkige problemen Om een duurzame samenleving te realiseren zijn structurele veranderingen nodig in de manier waarop wij voorzien in onder meer voeding, huisvesting, energie en transport. Het gaat daarbij om ingrijpende vernieuwing oftewel systeeminnovatie op meerdere fronten tegelijk: technologie, economie, instituties, beleid en gedrag. Systeeminnovaties vereisen nieuwe, op de lange termijn gerichte samenwerking van een groot aantal partijen. De ervaring die hiermee tot nu toe is opgedaan, is nog niet wijd verspreid.

Het Competentiecentrum Transities
Het Competentiecentrum Transities stelt trekkers van systeeminnovaties in staat hun competenties te ontwikkelen en door te geven, om zo de snelheid en impact van deze initiatieven te vergroten. Het Competentiecentrum bundelt daartoe kennis en ervaring en verbindt mensen die in uiteenlopende gebieden aan transities werken zodat zij hun inspiratie, kennis, ervaringen en netwerken kunnen delen.

Transitienetwerk
Het Competentiecentrum Transities is onderdeel van het Transitienetwerk, waarin kennis en competenties worden ontwikkeld om een wetenschappelijke gefundeerde en praktisch toepasbare aanpak te ontwikkelen voor ondersteuning van transities en systeeminnovaties. Naast het Competentiecentrum Transities maken ook het Kennisnetwerk Systeeminnovaties en Transities (KSI) en het Kenniscentrum Transities deel uit van het Transitienetwerk.

De opening van het Competentiecentrum Transities vindt plaats op de Erasmus Universiteit. Het programma bestaat uit een symposium, transitiemarkt en de oratie van Prof. dr. ir. Jan Rotmans. De dag wordt afgesloten met het feest 'Transitielounge & Skydancing' in hartje Rotterdam.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij:
Naam: Theo van Bruggen
Telefoon: 030-2147975
E-mail: t.van.bruggen@transitiepraktijk.nl
Internet: www.transitiepraktijk.nl

ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht.

ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire.