Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, 3 JUNI 2005

----------
WATNOU..?! VRIJDAG 3 JUNI TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 3 juni is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

Wat is er misgegaan? Dat is de centrale vraag van het boek "Aardappeleters en allochtonen" van de Iranese Nikita Shahbazi. Ligt de schuld bij het falen van het Nederlandse beleid of bij de nieuwkomers zelf? In WATNOU..?! licht ze haar visie op het gebied van de problemen met nieuwkomers toe vanuit haar eigen ervaring.

Is het een goed idee om succesvolle allochtone jongeren in contact te brengen met aankomende talenten. Wethouder Aboutaleb van Amsterdam vindt van wel en gaf het startsein voor een mentorenproject om talent te stimuleren en niet in de goot te laten belanden. WATNOU..?! was erbij en sprak met de betrokkenen van het mentorproject.

Zijn Marokkaanse meisjes vaker depressief en hoe kunnen ze dan bereikt worden? Deze week ging de website depri-en-dan.nl van start. Op de site kunnen meisjes een test doen en over hun gevoelens chatten met andere meisjes. WATNOU..?! zoekt uit hoe het werkt en praat met hulpverleenster Karin Scholten over dit initiatief. Tenslotte de column van Fatiha.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur. WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten.

Live vanuit Mediapark in Hilversum.
Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!

----------