Digitale Gemeente Houten

Kruispunt van en naar A27 weekend gesloten

donderdag 2 juni 2005 - Bron: Gemeente Houten

De fietstunnel onder de Rondweg ter hoogte van de Staart is bijna gereed. Om de rijbanen op hun definitieve plek te leggen, wordt het kruispunt Rondweg/De Staart een weekend afgesloten voor autoverkeer. Deze afsluiting gaat in op vrijdag 3 juni om 22.00 uur en duurt tot maandagochtend 6 juni, 6.00 uur. Autoverkeer kan via bedrijventerrein Het Rondeel en het noordelijk en oostelijk deel van de Rondweg, de A27 bereiken of verlaten. (Brom)fietsers blijven van de bestaande omleiding gebruikmaken.

Er is bewust gekozen om de werkzaamheden in één weekend uit te voeren. Het alternatief zouden vijf nachtelijke afsluitingen zijn geweest inclusief verkeershinder overdag door dagelijks wijzigende verkeerssituaties. De tunnel onder de Rondweg dient als fietsverbinding tussen Daalderslag en Heemsteedseweg.

De werkzaamheden startten vorig jaar juli en zijn in twee fasen uitgevoerd. In de 1e fase is het deel aan de buitenzijde van de Rondweg gebouwd; de 2e fase betreft het gedeelte binnen de Rondweg. De huidige verkeersregelinstallatie zal nog enkele weken zijn werk blijven doen voordat de nieuwe wordt geplaatst. De verwachting is dat de eerste fietsers in juli door de tunnel kunnen fietsen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).