Provincie Friesland



PERSUITNODIGING

Datum: 1 juni 2005

Meer Veilig Verkeer Fryslân; Officiële start jubileumjaar ROF

Op vrijdagmiddag 3 juni vindt in Oranjewoud de officiële aftrap van het jubileumjaar van het Regionaal Orgaan voor de verkeersveiligheid Fryslân plaats. U bent van harte welkom om 18.00 uur tijdens een kort persmoment, waarbij met name aandacht besteed zal worden aan het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers in Fryslân.

Het aantal verkeersslachtoffers daalt sinds 2000 behoorlijk. In die zin verdient het 25-jarig jubileum van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) een feestelijk tintje. Helaas waren er in 2004 in Fryslân toch nog 38 dodelijke slachtoffers te betreuren. Dat is de andere kant van de medaille. Daarom grijpt het ROF haar jubileumjaar vooral aan om extra intensief campagne te voeren met de slogan 'Meer Veilig Verkeer Fryslân'.

De voorzitter van het ROF, gedeputeerde Baas, zal tijdens het persmoment het herinneringssymbool voor alle verkeersslachtoffers in Fryslân, het beeldje "De Verstomde Schreeuw", uitreiken aan een persoon met een bijzondere verdienste voor de verkeersveiligheid. Daarnaast neemt gedeputeerde Baas op deze middag een speciale jubileumuitgave van het boek 'Denkend over Duurzaam veilig' in ontvangst, van de directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, dhr. F. Wegman.

Het persmoment vindt plaats op vrijdag 3 juni 2005, van 18.00 tot 18.30 uur, in hotel-restaurant Tjaarda Oranjewoud, Koningin Julianaweg 98, te Oranjewoud.

---- --