AutoRai

Print

Fiat Punto: zes miljoen autoâs geproduceerd

(3-6-2005)
Dankzij de inspanningen van de drie fabrieken van Fiat Auto in Melfi, Termini Immerese (Sicilië) en Turijn (Mirafiori) waar de Fiat Punto geproduceerd wordt, is onlangs de zesmiljoenste Fiat Punto van de band gerold. Dit heuglijke feit is op 1 juni jl. gevierd in de Melfi-fabriek in Zuid-Italië, één van de modernste autofabrieken in Europa.
De Fiat Punto is nog steeds het best verkochte model in Italië en staat al meer dan tien jaar in de top van het verkoopklassement. De eerste Punto werd geproduceerd in 1993 in de Mirafiori âfabriek in Turijn. In dat zelfde jaar startte de productie van de compacte middenklasser in Melfi (september) en in Termini Immerese (december), in 1999 gevolgd door de nieuwe Fiat Punto.

In de Melfi-fabriek, waar zoân 5000 mensen werkzaam zijn, worden momenteel de Fiat Punto en de Lancia Ypsilon gebouwd. De opvolger van de huidige Punto zal eveneens in Melfi worden geproduceerd. De productie van de huidige Punto zal tot eind 2006 in Mirafiori plaatsvinden.

De Fiat Punto is ontworpen om te voldoen aan de meest uiteenlopende eisen. Dit blijkt wel uit de vele keuzemogelijkheden die er zijn bij het bestellen van de auto: drie- en vijfdeursuitvoering, acht verschillende motorisaties, al dan niet handgeschakelde versie, achtuitrustingsniveaus, dertien carrosseriekleuren gekoppeld aan twee interieurkleuren. Bovendien is de Punto leverbaar als Van-uitvoering.

De sleutels van de zesmiljoenste Punto werden overhandigd aan zijn nieuwe eigenaar, de heer Francesco DâAriano, door fabrieksdirecteur Massimo Risi.