Accell Group

PERSBERICHT Dividend Accell voor 74% uitgekeerd in aandelen
Heerenveen, 3 juni 2005 Na afloop van de keuzeperiode blijkt dat het merendeel van de aandeelhouders van Accell Group heeft gekozen voor stock dividend. Het dividend over 2004 wordt voor 74% uitgekeerd in aandelen (vorig jaar: 67%). Het aantal uitstaande aandelen neemt hierdoor toe met 258.748 stuks tot een totaal van 9.015.015. Hiermee is het eigen vermogen versterkt, hetgeen een goed uitgangspunt is voor verdere groei van de onderneming.
Accell Group maakt op 21 juli 2005 voorbeurs haar halfjaarresultaten bekend. / / / / / / / Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen die actief is met de ontwikkeling en marketing van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij een lange traditie in hun respectievelijke markten veelal een belangrijke rol speelt. Met bekende namen als Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (50% van de omzet), Duitsland (23%) en Frankrijk (12%). Andere Europese landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, nemen 15% van de omzet voor hun rekening. Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor home use fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2004 EUR 341,1 miljoen en de nettowinst EUR 13,0 miljoen.
De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur, tel.: 0513-638701 Hielke Sybesma, Lid Raad van Bestuur (CFO), tel: 0513-638702 Website: www.accell-group.com