Politie Groningen

Persberichten vrijdag 3 juni 2005

provincie Groningen 03-06-2005 -

Snelheidscontroles regio: donderdag
Bedum: N46 (Eemshavenweg)
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1109 voertuigen, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 126 km.
Kolham: Hoofdweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 350 voertuigen, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 80 km.
Veendam: Borgercompagnie
Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 247 voertuigen, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 109 km.
Winsum: Provincialeweg N361
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1680 voertuigen, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 109 km.
Delfzijl: Provincialeweg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1260 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 91 km.

Gordelcontroles regio: donderdag
Bedum: Molenweg
Gecontroleerd: 150 autos, aantal gordelovertredingen: 9. Marum: Noorderweg
Gecontroleerd: 150 autos, aantal gordelovertredingen: 12.

Wedde: man gewond bij brand in auto
Een 55-jarige man uit Wedde is donderdagmiddag gewond geraakt bij werkzaamheden aan zijn auto in de Schoolstraat in Wedde. De man was voor zijn woning vermoedelijk bezig met tectyleerbezigheden. Hij gebruikte daarbij een gasbrander. Door nog onbekende oorzaak vloog de auto plotseling in brand, waarbij ook het slachtoffer in brand raakte. Met behulp van omwonenden konden de vlammen aan de kleding van het slachtoffer worden gedoofd. Tot de komst van de traumahelikopter werden de verwondingen van de man door buren met water gekoeld. Het slachtoffer is met brandwonden aan zijn benen overgebracht naar een brandwondencentrum. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: auto botst tegen gevel
Een 57-jarige automobilist uit Scheemda is donderdagavond gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Beertsterstraat in Winschoten. Vermoedelijk door te hoge snelheid in combinatie met een glad wegdek, raakte de man met zijn auto uit de koers en botste tegen de gevel van een woning. Het slachtoffer liep hoofd- en nekletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. Zijn auto is door een berger afgevoerd.

Veendam: politie houdt man aan voor belediging
De politie heeft donderdagnacht in de Kerkstraat in Veendam een 38-jarige man uit Veendam aangehouden. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd samen met een andere man door de politie aangetroffen in de Kerkstraat na een melding over bekladding met een viltstift van een drogisterij. Enige tijd later kreeg de politie een melding over twee mannen die in de Kerkstraat voor autos wilden springen. Het bleek om dezelfde twee mannen te gaan. Opnieuw werd met de agenten afgesproken dat de mannen naar huis zouden gaan en op zouden houden met baldadig gedrag. De verdachte echter schold daarbij de agenten op een beledigende manier uit. Hij is daarop aangehouden en meegenomen. De verdachte is ingesloten. Hij wordt ten behoeve van het opmaken van een proces-verbaal nader gehoord.

Stad volgt