Stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht 03-06-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Aanhouding

UTRECHT Donderdag 2 juni omstreeks 22.00 uur is een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden, omdat getuigen hadden gezien dat hij een vuurwapen droeg.

De politie is ter plaatse gegaan bij een horecagelegenheid aan de Kanaalstraat waar de man zich ophield. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar bleek dat hij nog boetes had openstaan. Echter, een vuurwapen werd niet aangetroffen.

Snelheidscontrole

UTRECHT Donderdagmiddag hield de politie van 13.45 tot 16.00 uur een radarsnelheidscontrole op de Universiteitsweg. In totaal werden 1020 voertuigen gecontroleerd en reden 189 besturders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur.

Graffitispuiters aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag 3 juni kreeg de politie omstreeks 03.00 uur de melding dat een groep op de Bleekstraat graffiti aan het spuiten was. Ter plaatste trof de politie een groep mannen aan en verse graffiti. Vijf mannen tussen de 19 en 23 jaar oud en uit Lelystad, Amsterdam, Hilversum en Leeuwarden konden worden aangehouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten. Hun gereedschappen zijn in beslag genomen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Heler en steler aangehouden

UTRECHT Donderdagavond omstreeks 23.15 uur was op beelden van cameratoezicht te zien dat op de Van Sijpesteijnkade een 27-jarige man uit Utrecht aan een 22-jarige vrouw uit Utrecht een fiets verkocht. De politie ging ter plaatse en trof beide personen aan en hield hen aan. De man bekende de fiets te hebben gestolen en is ingesloten. De vrouw heeft een bekeuring gekregen en kon twee uur later het politiebureau weer verlaten.

Drie in één

UTRECHT Donderdagavond omstreeks 22.05 uur werd een man aangehouden voor het opgeven van een valse naam.

De 30-jarige man uit Utrecht werd door agenten op de Nolenslaan gecontroleerd omdat hij met hoge snelheid reed en door het rode verkeerslicht reed. De man gaf bij de controle een naam op, maar kon zich niet identificeren. Daarop werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Ook reed de man zonder rijbewijs. Proces-verbaal is opgemaakt voor het rijden door rood, het opgeven van een valse naam en rijden zonder rijbewijs.

Dief aangehouden

UTRECHT Donderdagmorgen omstreeks 07.00 uur werd op de Zilverstraat een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden voor diefstal. Getuigen hadden de man zien inbreken in een boot die in de Catharijnesingel lag en belden de politie. Agenten gingen ter plaatse en zagen de man op de fiets wegrijden. Hij probeerde te voet verder te vluchten, hetgeen mislukte. De man werd aangehouden en ingesloten. Hij bekende twee diefstallen in boten.