Ministerie van Defensie


---


---

Foto: Een Afghaanse politiefunctionaris neemt zijn diploma in ontvangst (Koninklijke Luchtmacht)

Afghaanse politiemannen slagen voor Nederlandse cursus

3-6-2005 10:34:00

Op donderdag (2 juni) hebben 25 Afghaanse politiemensen met goed gevolg examen van een door het Provincial Reconstruction Team (PRT) in Pol-e Khomri opgezette cursus afgelegd. In dit
train-the-trainersprogramma stonden politievaardigheden centraal. In aanwezigheid van Afghaanse autoriteiten en een Nederlandse delegatie onder leiding van de commandant 1(NL)PRT PEK, kolonel A.A.H. de Bok, zijn het certificaat en bijbehorend instructeurkoord uitgereikt aan de eerste groep opgeleide politieofficieren.

Deze officieren, afkomstig van zowel de provinciale als de highway politie, zijn drie weken lang getraind door instructeurs van de Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee. Tijdens die opleiding kwamen onder meer aanhouding en zelfverdediging, werken met de wapenstok, gebruik van handboeien, fouilleren en ongewapend gevecht aan de orde. De politiefunctionarissen in de provincie Baghlan hebben ervan geleerd op een gepaste manier geweld toepassen tijdens het uitvoeren van hun taken.

In twee keer worden bij elkaar vijftig man opgeleid die de opgedane kennis kunnen overdragen aan de overige politiefunctionarissen in de provincie Baghlan. De cursus is door de betrokkenen met groot enthousiasme ontvangen. Naast grote inzet en leergierigheid toonden de deelnemers veel initiatief en hebben ze zelf veel praktische zaken voor de toekomst aangedragen.
Foto: Een van de lesonderdelen was het ongewapend gevecht (Koninklijke Luchtmacht)