1e persbericht van vrijdag 3 juni 2005

Eindhoven 03-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie haalt dronken automobilist van de weg

Vrijdag om 1.00 uur is in de Poeijersstraat een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politieagenten zagen hem met zijn auto van links naar rechts over de weg slingeren. Bij controle bleek dat de man dronken was. Een ademtest wilde zelfs op het politiebureau niet meer lukken. Het rijbewijs van de dronken man is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man opgepakt voor bedreigen en mishandelen winkelpersoneel

De politie heeft donderdag om 23.00 uur op het politiebureau aan de Mathildelaan een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd nog gezocht omdat hij op donderdag 19 mei rond 21.30 uur op de Limburglaan in Eindhoven winkelpersoneel van een supermarkt had bedreigd en mishandeld. De man werd daar betrapt op winkeldiefstal. Hij gedroeg zich zeer agressief tegen winkelpersoneel en klanten die het personeel te hulp schoten. Een winkelbediende werd door de man meerdere malen in zijn gezicht geslagen. De man wist te ontkomen. Toen hij zich gisteravond op het politiebureau meldde werd hij alsnog aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Drie meisjes opgepakt bij vernieling auto

De politie heeft vrijdag rond 4.45 uur op het Begijnenhof drie meisjes aangehouden. Twee van hen stonden op het dak van een auto te dansen en de derde was bezig op een auto te klimmen. Ook hadden ze tegen een hekwerk staan duwen. De meisjes, een 17-jarige Veldhovense, een 16-jarig Valkenswaardse en een 16-jarig Eindhovense zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Auto gestolen

In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Kardinaal van Rossumlaan een grijze Kia Pregio 2.5 TCI met het kenteken 78-BP-BV gestolen.

Helmond: Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij

De politie heeft vrijdag rond 1.00 bij toeval een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Scheldestraat. De politie kreeg een melding dat er zou worden ingebroken op dat adres. Bij de woning was inderdaad een ruit vernield. Niemand werd in de woning aangetroffen. Wel vonden de agenten op zolder een hennepkwekerij met ongeveer 270 planten. De hennepkwekerij is ontmanteld. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand.

Nuenen: Bedreiging bij burenruzie

De politie heeft donderdagavond rond 20.45 uur in zijn woning in Nuenen een 61-jarige man aangehouden. De man had zijn buurman bedreigd met een alarmpistool. De buurman wilde bij de man gaan klagen in verband met geluidsoverlast. De buurman deed echter niet open maar toonde wel dreigend een vuurwapen. De politie die was gewaarschuwd vond bij de man uiteindelijk een alarmpistool in zijn woning. De geluidsoverlast was daarmee opgelost en de dreigende buurman is op het politiebureau de cel ingegaan.

Leende: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Vrijdagmorgen om 4.10 uur is op de A2 onder de gemeente Leende een 49-jarige man uit Maarheeze aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De politie stelde een alcoholpromillage van 1,6 bij hem vast. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bergeijk: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Donderdagavond rond 23.00 uur is op het Sterrepad een 47-jarige man uit Bergeijk aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van 2,7 vast. Het rijbewijs van de man is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.