a4c658.jpg

EDS reserveert voor mogelijk tegenvallend contract

Capelle a/d IJssel, 3 juni 2005 - EDS heeft bekend gemaakt dat het een reservering maakt voor de mogelijk negatieve gevolgen van een recent geïdentificeerde verminderde performance van een groot contract. Het gaat om een voorlopige evaluatie en de hoogte van de schade, als die er is, kan op dit moment nog niet worden bepaald.

Aan het eind van het eerste kwartaal hadden de assets met betrekking tot dit contract een boekwaarde van $ 166 miljoen. Een significant deel van deze assets zouden nu wellicht afgeschreven moeten worden. De verslechtering in de verwachte performance van dit contract zijn gerelateerd aan een herwaardering van het vermogen van EDS om specifiek op dit contract betrekking hebbende productiviteitsverbeteringen te realiseren.

In lijn hiermee herziet EDS zijn eerdere winstvoorspelling voor het tweede kwartaal van 2005 en het volledige boekjaar. Een afschrijving zou negatieve gevolgen hebben voor de verwachte winst. Het zou geen gevolgen hebben voor de eerder door EDS aangegeven verwachtingen met betrekking tot de cash flow van $ 500 miljoen tot $ 700 miljoen.


--------

Over EDS
EDS, één van 's werelds meest vooraanstaande ICT-dienstverleners, levert zakelijke en technologische oplossingen aan zijn klanten. EDS was meer dan 40 jaar geleden grondlegger van de it-outsourcing markt. Vandaag de dag levert EDS een breed dienstenportfolio voor outsourcing van informatietechnologie en bedrijfsprocessen aan klanten in de industrie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, telecommunicatie, energie, transport, retail en overheid overal ter wereld. Met een jaaromzet van $20,7 miljard in 2004 staat EDS op de 95e plaats in de Fortune 500. De aandelen van EDS worden verhandeld op de beurzen van New York (NYSE) en Londen. Kijk voor meer informatie op eds.com of eds.nl.



Ingezonden persbericht