Politie Zuid-Holland-Zuid

03/06 Hoeksche Waard

03-06-2005 - Persberichten District III

SERIE AUTO-INBRAKEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZUID-BEIJERLAND In Zuid-Beijerland is tussen zondag 29 mei en maandag 30 mei 2005 in tien autos ingebroken of zijn pogingen daartoe ondernomen. Op de Oranjeweg, Van Oldenbarneveltstraat, Rietgors, Santgors, Torenlaan en Romeet werden wagens opengebroken, dan wel gepoogd open te breken. Alle gedupeerden hebben aangifte gedaan bij de politie. De portieren van de autos werden veelal vernield/ uitgeboord waarna waardevolle spullen uit de auto zijn gestolen. Opvallend is dat bij verschillende voertuigen ook de airbag aan de bijrijderkant werd ontvreemd.

De politie roept mensen die iets gezien of gehoord hebben op zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief) .

SNELHEIDS- EN GORDELCONTROLE
OUD-BEIJERLAND Tijden een controle hebben agenten van het Verkeershandhavingsteam 38 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit 17 keer voor het niet dragen van de gordel, 17 keer voor een te hoge snelheid, 3 keer voor niet handsfree bellen en 1 keer voor het rijden met geblindeerde ramen. Ze hielden de controle op donderdag 2 juni 2005 van 08.30 uur tot 16.00 uur. Er werd gecontroleerd op de Stougjesdijk en Beneden Oostdijk. In totaal werden 185 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur. Het doel van de controle is het verhogen van de verkeersveiligheid.