Rijn&Venen, 11.20 uur

Utrecht 03-06-2005 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Aanhoudingen na beroving

WOERDEN Op verdenking van het beroven van een 16-jarige inwoner van Woerden omstreeks 18.00 uur op Amsteloord zijn in de loop van donderdagavond 2 juni drie inwoners(17 en twee van 20 jaar) van Woerden aangehouden. De buit bestond uit een MP3 speler. De 16-jarige liep bij de beroving enkele klappen op.

Aan de hand van de signalementen en verklaringen kon de identiteit van twee verdachten vastgesteld worden, de derde verdachte werd reeds korte tijd later aangehouden. Bij de zoektocht naar de verdachten door Woerden kregen politiemensen één van de 20-jarigen in het zicht, maar die wist er op een fiets vandoor te gaan. De politie zette onmiddellijk in een politieauto de achtervolging in, maar konden door paaltjes op een fietspad niet verder rijden. Hierop renden de politiemensen achter de wegfietsende verdachte aan, maar konden hem niet meer achterhalen.

Een politieman mocht echter een fiets van een meisje gebruiken en wist alsnog de verdachte samen met een andere politieman in te sluiten en aan te houden. De tweede verdachte werd in zijn woning aangehouden, de derde verdachte had inmiddels gehoord dat hij werd gezocht en kwam zich vrijwillig aan het bureau melden. De drie zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Illegaal afval gestort

WAVERVEEN Naar aanleiding van het storten en opslaan van grote hoeveelheden afvalmaterialen op een terrein aan de Cliffordweg, stelde de Politie Milieu Dienst een nader onderzoek in.

De eigenaar, een 82-jarige inwoner van Wilnis, bleek niet voldaan te hebben aan de bestuurlijke aanschrijving van de provincie om afvalstoffen af te voeren naar een legale verwerker. Door tussenkomst van het Openbaar Ministerie werd een schikkingsvoorstel aangeboden van 330 euro. Als voor 1 augustus 2005 blijkt dat de overtreding nog niet ongedaan is gemaakt, dan start de provincie een bestuursdwang-traject op tegen de Wilnisser.

Snelheidscontrole

KAMERIK Bij een snelheidscontrole op de provinciale weg N212 op donderdag 2 juni tussen 14.00 en 16.00 uur passeerden 1070 bestuurders de radarpost. Veertig bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u.