Politie Zuid-Holland-Zuid

03/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

03-06-2005 - Persberichten District II

MEISJE (13) OP FIETS AANGEREDEN
GETUIGEN GEZOCHT
LEERDAM De politie is op zoek naar de bestuurder van een groen busje die op dinsdag 31 mei 2005. omstreeks 08.15 uur s ochtends een 13-jarig meisje aanreed op de kruising Parallelweg/Schaikseweg. De bestuurder van het busje stapte na de aanrijding uit en vroeg hoe het met het meisje ging. Op dat moment viel het mee waarop de bestuurder weer instapte en verder reed. Echter, de fiets van het meisje is flink beschadigd. Zelf heeft ze twee geschaafde en blauwe knieën. Op het moment dat het gebeurde, fietste het meisje vanaf de spoorwegovergang via de linkerkant van de rotonde het fietspad op, richting Schaikseweg. Terwijl zij de weg overstak, kwam de bestuurder van het groene busje vanaf de rotonde en draaide de Parallelweg op. Daar raakte de bestuurder het meisje dat ten val kwam. De politie verzoekt de chauffeur van het groene busje zich te melden op het politiebureau in Leerdam. Eventuele andere getuigen kunnen zich ook daar melden of bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT De politie heeft donderdagmorgen 2 juni een 34-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw meerdere keren geschopt en geslagen hebben in een woning aan de Baars. De vrouw had diverse kneuzingen en zwellingen. Bij komst van de politie bleek de man weg te zijn uit de woning. De politie hield de man later aan in een woning aan de Frans Halsstraat. De verdachte is in verzekering gesteld.

AANGEHOUDEN NA GEVAARLIJK RIJGEDRAG
GROOT-AMMERS De politie heeft donderdagmorgen 2 juni een 34-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden op de Ambachtsweg in Groot-Ammers. Een agent reed op de N216 richting huis toen hij door de 34-jarige man werd ingehaald. De man maakte op dat moment een inschattingsfout met betrekking tot de snelheid van zijn tegenligger en sneed de agent daardoor af. De agent moest flink in de ankers om een botsing te voorkomen. De agent wilde de man op zijn verkeersgedrag aanspreken bij de stoplichten op de N216/N214 maar de automobilist wenste niet te stoppen op de door de agent aangegeven plaats. Hij reed gewoon door, richting naar later bleek zijn werk in Groot-Ammers. Aldaar werd de man alsnog aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie bekijkt nog wat de consequenties voor de man zullen zijn.

BELEDIGING
LEERDAM- Een 22 jarige man uit Kedichem is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op donderdagavond 2 juni 2005 omstreeks 23.45 uur aan de Tiendweg. Tijdens een verkeerscontrole vond de man het nodig om de politieagenten te beledigen. Hij is ingesloten. Na verhoor wordt hij in de loop van vrijdag 3 juni 2005 met een dagvaarding heengezonden.

HUISVREDEBREUK
SLIEDRECHT- Een 31 jarige man uit Sliedrecht is door politieagenten aangehouden wegens huisvredebreuk en vernieling. Dit gebeurde op vrijdagochtend 3 juni 2005 omstreeks 02.00 uur in de Havikstraat. De man drong de woning van zijn ex-vrouw binnen en vernielde daarbij een kierstandhouder. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM Op vrijdagochtend 3 juni 2005 omstreeks 02.15 uur is op de Voermanstraat een 39-jarige man uit Gorinchem door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (755 ugl/l), dat zijn rijbewijs ingevorderd werd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uren heengezonden.