Politie Zuid-Holland-Zuid

03/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-06-2005 - Persberichten District I

GEWOND AAN ARM NA BEZOEK AAN DE DEUR
DORDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 2 juni 2005 twee mannen van 20 en 26 jaar uit Dordrecht aangehouden. De 20-jarige zou die middag een 38-jarige man bij een woning aan de Goudestein in zijn arm hebben gestoken. De 20-jarige ging langs bij de woning omdat hij nog een geldbedrag tegoed zou hebben van de 38-jarige. Over wat daarna precies is gebeurd, lopen de verklaringen uiteen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. De politie was snel ter plaatse en hield de 20-jarige verdachte aan. De 26-jarige man die daar bij was, werd ook meegenomen naar het bureau voor verhoor. De steekwond bij het slachtoffer bleek oppervlakkig. De 20 jarige verdachte is in verzekering gesteld. De 26 jarige man is na verhoor heengezonden. De politie zet het onderzoek voort.

DRUGS
DORDRECHT- Tijdens doorzoeking van een woning in de Willem Marisstraat onder leiding van de officier van justitie troffen politieagenten 30 gram cocaïne, 70 gram vermoedelijk versnijdingsmiddel, lege verpakkingen en een weegschaaltje aan. Dit gebeurde op donderdagmiddag 2 juni 2005. De bewoners, een 22 jarige vrouw en een 24 jarige man uit Dordrecht werden tijdens de actie aangehouden. De politie kwam de zaak op het spoor na een tip. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

DRONKEN
DORDRECHT- Twee mannen van 29 en 38 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens openbare dronkenschap. Dit gebeurde op donderdagmiddag 2 juni 2005 omstreeks 16.45 uur in de Kloostertuin. De twee zaten gezellig op een bankje alcohol te drinken. Ze konden geen woord meer uitbrengen en konden niet op hun benen staan. Een derde man, een 29 jarige man uit Rijnsburg was het met de arrestatie van de twee niet eens. Hij vond het nodig om de politieagenten te beledigen. Hij werd na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De andere twee zijn ter ontnuchtering ingesloten. Ze zijn in de loop van de ochtend met een bekeuring heengezonden.

MAN MET HAMER
DORDRECHT- Een 45 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden nadat hij spelende kinderen en een 48 jarige man uit Dordrecht met een hamer had bedreigd. Dit gebeurde op donderdagavond 2 juni 2005 omstreeks 18.30 uur aan het Meivogelhof. De man bedreigde de kinderen die op de galerij aan het spelen waren. Vervolgens bedreigde hij ook nog de 48 jarige man die hem aansprak op zijn gedrag. Er is door de man niet met de hamer geslagen. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

ONGEVAL
ZWIJNDRECHT Donderdagavond 2 juni 2005 omstreeks 21.15 uur is een man (leeftijd onbekend) uit Barneveld gewond geraakt tijdens werkzaamheden. Dit gebeurde aan de Daltonstraat. De man was bezig met werkzaamheden aan een stalen balk, terwijl hij op een grote keukentrap stond. De man viel door onbekende oorzaak van de trap af en kwam met zijn been op een balk terecht die op de grond lag. De man werd met de ambulance naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Zwijndrecht vervoerd, daar bleek dat hij zijn been gebroken heeft. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Op vrijdagochtend 3 juni 2005 omstreeks 01.15 uur is op de Burgemeester de Raadtsingel een 28-jarige man uit Rotterdam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (345 ugl/l). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

HENDRIK-IDO-AMBACHT Op vrijdagochtend 3 juni 2005 omstreeks 01.30 uur is op de A16 een 19-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (290 ugl/l). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.