Dienstenbond CNV

Teksten CAO Architecten beschikbaar
03-06-2005

In de maand april hebben we uw oordeel gevraagd over het principe-akkoord voor de CAO Architecten. U kon in meerderheid instemmen met dit akkoord.

In de nieuwe CAO is veel aandacht besteed aan komende wettelijke veranderingen. Met name VUT & pensioen staan volop in de belangstelling en dat is volstrekt logisch. In het principe-akkoord is veel aandacht gegeven aan de voorwaarden waarop wij, als CNV Dienstenbond, de discussie over VUT & pensioen namens u willen voeren. Het komt er nu op aan om resultaten te laten zien. Wat ons betreft kan dit snel. In opdracht van ons en de BNA is het pensioenfonds druk aan het rekenen, inclusief de voorwaarden zoals opgenomen in het principe-akkoord. Op 30 juni aanstaande worden de eerste berekeningen besproken tussen het pensioenfonds en CAO-partijen. De contouren van een nieuwe regeling moeten snel daarna zichtbaar worden. We houden u op de hoogte.

Ondernemingsraad & Vakbond
Op uitnodiging van de gezamenlijke vakbonden is afgelopen week met diverse ondernemingsraden van bureaus gesproken over ontwikkelingen binnen de branche. Natuurlijk is de CAO aan bod gekomen maar ook de diverse bedrijfsregels en de mogelijkheden en moeilijkheden die Ondernemingsraden daarbij ondervinden. Je hebt natuurlijk wel de Wet op de Ondernemingsraden, maar hoe zorg je ervoor dat je ook echt een gesprekspartner wordt van de directie, met alle rechten die je hebt? In de praktijk valt dit kennelijk niet mee. Het is daarom ook goed om vanaf deze plaats nog eens nadrukkelijk het aanbod te doen aan CNV leden in ondernemingsraden of personeelsvertegenwoordigingen dat zij op onze steun kunnen rekenen via onze kantoren maar ook via CNV OR-service. Een volgende bijeenkomst tussen bonden, ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen staat gepland op 25 oktober in de avonduren.

Kennismaking CNV Voor Zeker
Heeft u al kennisgemaakt met ons nieuwe aanbod voor leden? Als enige vakbond in Nederland kunnen wij u inkomensbescherming bieden bij onvrijwillige werkloosheid en langdurige ziekte, waarbij wij u begeleiden van werk naar werk! Via ons magazine Akkoord en de website kunt u en uw collegas kennismaken maken met CNV voor Zeker.

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze Info? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding: h.gerding@cnvdibo.nl