Amsterdam Airport Schiphol

E.J. Oomes nieuwe commandant Schiphol Brandweer

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
3 juni 2005                                                   
Vandaag draagt de heer N.G.M.J. (Klaas) Makker het commando van de brandweer van Amsterdam Airport Schiphol officieel over aan de heer E.J. (Ed) Oomes. De officiële commando-overdracht zal plaatsvinden in bijzijn van de brandweercommandanten van de brandweerkorpsen van Haarlemmermeer, Amsterdam en uit de regio.

De heer Oomes (39) is in 2001 in dienst getreden bij de brandweer van Amsterdam Airport Schiphol. Bij de Schipholbrandweer was hij werkzaam als manager Repressieve Dienst en manager Preventie en Preparatie. De afgelopen periode was hij al plaatsvervangend commandant. Voordat hij bij de luchthaven in dienst trad, was Oomes werkzaam bij de brandweer van Amsterdam. Eerder vervulde hij beleidsfuncties bij de Rijksbrandweeracademie en de universiteit van Utrecht.

De heer Makker (59) gaat met vervroegd pensioen. Hij is bijna 35 jaar in dienst geweest bij Amsterdam Airport Schiphol. Hij begon zijn carrière bij de luchthavenbrandweer in 1970. Na verschillende promoties werd hij In 1988 Chef Opleidingen en vervolgens Chef Preventie, Preparatie en Training. Vanaf 1992 was hij Commandant van de brandweer van Amsterdam Airport Schiphol en vanaf 1995 maakte hij deel uit van het Managementteam van de businessunit Airlines.

De brandweer van Amsterdam Airport Schiphol is verantwoordelijk voor de brandweerzorg op het luchthaventerrein. Daarnaast is de Schipholbrandweer verantwoordelijk voor bedrijfshulpverlening. Bij de Schipholbrandweer werken in totaal 141 personen. De Repressieve Dienst is de grootste afdeling, met 112 medewerkers. Hiervan zijn 24 uur per dag 30 mensen aanwezig. De Schipholbrandweer is gehuisvest op drie locaties direct in de buurt van het banenstelsel, waardoor zij binnen drie minuten op de start- en landingsbanen kunnen zijn. Elke brandweerpost heeft drie brandweervoertuigen en beschikt over ruim 30.000 liter bluswater en 450 kilo bluspoeder.

050-2005/mb

---- --
Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl