Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


3 juni 2005


Onderwerp: Politie lost weer serie vernielingen op.


Voor de tweede keer in korte tijd hebben agenten van de Achterhoekse politie een serie vernielingen opgelost. Dit maal ging het om vernielingen in Steenderen, Olburgen en Rha. Er zijn 5 jongens uit de gemeente Bronckhorst (16 t/m 20 jaar) verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Hier een ruit ingegooid, daar een plantenbak vernield of bierflesjes kapot gegooid.
Voor de benadeelden is het frustratie nummer één! Voor de politie vaak moeilijk om de verantwoordelijken te achterhalen, omdat de feiten meestal 's nachts plaats vinden en de veroorzakers de komst van de gewaarschuwde politie niet afwachten.


Toch kan de politie Achterhoek voor de tweede maal deze week melden, dat een onderzoek naar vernielingen succesvol is afgesloten. Tijdens het onderzoek naar de vernielingen in Beek, Loerbeek en Didam (weekend 21/22 mei) was een ander politieteam bezig met de afronding van een onderzoek naar een serie vernielingen in de gemeente Bronckhorst.


Hier werden in de nacht van 16/17 april en in de nacht van 7/8 mei de nodige vernielingen gepleegd. In beide gevallen vonden de vernielingen in het weekend plaats, waarbij in het eerste weekend in Olburgen en Rha het nodige sneuvelde. In mei werden in Steenderen vernielingen aangericht. 19 particulieren of instanties deden aangifte van vernieling.


De jongelui worden ervan verdacht in wisselende samenstelling verkeersborden, brievenbussen, buitenlampen, een ruit van een bank, een woning en een bedrijf te hebben vernield. Bij het zwembad in Steenderen werden bierflessen over de omheining gegooid waardoor glas op het terrein en in het bad terecht kwam. Bij zorgcentrum de Bongerd werd een plantenbak vernield en de jongeren hebben over hun aandeel een verklaring afgelegd.


Drie van hen zijn voor het onderzoek aangehouden geweest en twee zijn na ontbieding aan het politiebureau verhoord. Na het afleggen van verklaringen, waarbij men soms terug moest komen omdat niet de gehele inhoud klopte, is het onderzoek thans afgesloten.


Het opgemaakte proces-verbaal wordt ingeleverd bij het Openbaar Ministerie. Het totale schadebedrag is niet bekend.


Einde bericht

---- --