Gemeente Westervoort

week 22 voor de editie van woensdag 1 juni 2005
Geboren

Op 25 mei 2005 is geboren: Emma Hendrika Maria, dochter van A.H.G. Krutwagen en S.M.B. Dibbes.

Adviseur zorg en dienstverlening Westervoort

Voor inwoners van Gemeente Westervoort die meer willen weten op het gebied van wonen, zorg en welzijn is er de Adviseur zorg en dienstverlening. U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw te Stroete. Zij is werkzaam voor de gemeente Westervoort en de gemeente Duiven en werkt bij het Forum. Zij is op de hoogte van alle diensten regelingen, hulpverleningsinstanties en adressen. Voor het verhelderen van uw hulpvraag, advies, ondersteuning, begeleiding en bemiddeling kunt u kosteloos gebruik maken van de diensten van de adviseur. Bel 06 42716172 of loop binnen op het inloopspreekuur donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur Kerkstraat 1a Westervoort.

Errata Gemeentegids 2005

Pagina 56 Ontwikkelingssamenwerking
Duiven Wereldwinkel
Tekst moet zijn:
Elshofpassage 9
6921 BC Duiven t. 0316-269107
Inl. mw M. van der Pijl
t. 036-283580
e, wereldwinkel.duiven@hetnet.nl

Pagina 84 telefoongids
Wieleman Zalencentrum BV
Telefoonnummer moet zijn: 3118285
Het nummer dat staat vermeld is een privénummer Op woensdag 8 juni 2005, aanvang 20.00 uur, vindt de openbare vergadering van de commissie Ruimte en Veiligheid plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. De volgende onderwerpen zullen worden besproken:
De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de tervisiekamer van het gemeentehuis.
Aanvragen & vergunningen
Bouwaanvraag:

* IJsselrust 68, plaatsen berging.
Verleende bouwvergunningen:

* De Steenderens 17, aanbouw keuken.

* Klapstraat 198, bouw woning met berging/hobbyruimte.
* 't Slag 36, vervangen schuur met carport.
* Klapstraat 62, bouw schuur met carport.

Geweigerde Bouwvergunning:

* Reduyt 2, plaatsen dakkapel.

Voorgenomen vrijstelling:

* Verbouw/uitbreiding woning op het perceel Het Gilde 26.

De bouwplannen zijn strijdig met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Vrijstelling is mogelijk op basis van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke ordening. Het bouwplan ligt 4 weken ter inzage vanaf 2 juni 2005 bij de afdeling Publiekszaken, op werkdagen van 8:30 - 12:30 uur, en op afspraak tussen 14:00 - 16:00 uur. Tevens is de afdeling Publiekszaken ook op maandagavond van 18.00 - 20.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur geopend. Binnen die termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders.

Vergadering Welstand:
Vindt om de 2 weken plaats in elke even week op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur. Op de maandag daarvoor kunt u de agenda inzien bij de afdeling Publiekszaken.
Meer informatie over de aanvragen e.d. kunt u krijgen bij de afdeling Heeft u bezwaar?
Drank-en Horecawet
Burgemeester en wethouders maken op grond van de Drank-en Horecawet bekend dat Korfbalvereniging Wesstar, Achterse Weide 1 te Westervoort een verzoek heeft ingediend om een drank-en horecavergunning. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op grond van artikel 4, eerste en tweede lid van de Drank-en Horecawet deze vergunning te verlenen onder een aantal voorschriften en beperkingen. Conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt deze aanvraag en de ontwerpbeschikking, met ingang van 1 juni 2005 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage.

Inzage kan worden verkregen op het gemeentehuis:
* op alle werkdagen van 08.00 uur -12.30 uur en op afspraak van 14.00 uur tot 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur tot 20.00 uur

Gedurende deze termijn is het voor een ieder mogelijk om schriftelijk zienswijzen bij ons college in te dienen.

Tijdelijke verkeersmaatregel.

Buurtfeest (verlengde) Vredenburgstraat: In de Vredenburgstraat wordt op zaterdag 25 juni 2005 een buurtfeest georganiseerd. Verzocht is om voor het feest een gedeelte van de openbare weg Vredenburgstraat, gelegen tussen de huisnummers 48 t/m 68 en 55 t/m 75 te mogen gebruiken. Het verzoek is ingewilligd. In verband met de verkeersveiligheid is het noodzakelijk om genoemd weggedeelte tijdelijk af te sluiten voor het doorgaande verkeer. De afdelingsmanager Openbare Werken heeft besloten tot het nemen van een verkeersbesluit voor een tijdelijke maatregel. Dit betekent dat het weggedeelte van de Vredenburgstraat tussen huisnrs 48 t/m 68 en 55 t/m 75 gesloten wordt verklaard voor doorgaand verkeer behalve voetgangers vanaf zaterdag 25 juni 2005 om 12.00 uur tot zaterdag 26 juni 2005 om 24.00 uur. De tijdelijke afsluiting zal gerealiseerd worden door het plaatsen van de voorgeschreven verkeersmaatregelen.

Bekendmaking aanvraag- en ontwerpvergunning wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken bekend dat de navolgende verzoeken zijn ontvangen om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer:

* Stichting kinderboerderij Westervoort, Brullenweide 88 Westervoort. De aanvraag betreft een oprichtingsvergunning voor een familieboerderij op het perceel Brullenweide 88 te Westervoort.

* H.J. Achterkamp, Rijndijk 10 te Westervoort. De aanvraag betreft een oprichtingsvergunning van een agrarisch bedrijf met als activiteiten akkerbouw en het houden van rundvee (jongvee), schapen en paarden.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn om de gevraagde milieuvergunningen te verlenen. Aan de ontwerp-beschikkingen zijn voorschriften verbonden. Op deze manier zullen de nadelige gevolgen voor het milieu die de inrichting kan veroorzaken, zoveel mogelijk worden beperkt.

Inzien
De aanvragen, de ontwerp-beschikkingen en alle andere stukken die erbij horen, kunt u vanaf 1 juni 2005, gedurende 4 weken inzien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt daar terecht op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en 's middags op afspraak van 14.00 tot 16.00 uur. Bovendien kunnen op afspraak (tel. 026-3179514) de stukken op maandagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur ter inzage worden gelegd.

Bedenkingen
Binnen 4 weken na de dag waarop de ontwerp-beschikking ter inzage is gelegd kan een ieder schriftelijk bedenkingen inbrengen. Verzocht kan worden persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Zowel de bedenkingen als het verzoek om geheimhouding van persoonlijke gegevens dienen schriftelijk te worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. Daarnaast zal indien daarom wordt verzocht de gelegenheid worden geboden tot een gedachtenwisseling over de ontwerp-beschikking en het mondeling inbrengen van bedenkingen daartegen. De aanvrager zal dan eveneens in de gelegenheid worden gesteld om daarbij aanwezig te zijn. Een ieder die van deze gelegenheid gebruik wil maken kan dit, uiterlijk tot en met 29 juni 2005, 12.00 uur, via de afdeling Ruimte&Samenleving, tel. 026-3179514 kenbaar maken.

Uitsluitend degenen die nu schriftelijk of mondeling bedenkingen inbrengen tegen de ontwerp-beschikking, kunnen tegen de later vast te stellen definitieve beschikking, beroep instellen, tenzij kan worden aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest tot het inbrengen van bedenkingen tegen de ontwerp-beschikking.

Bekendmaking melding 8.19 wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort hebben een melding ontvangen van Warme bakker Koenen BV voor het wijzigingen van een inrichting aan Het Vergun 22 te Westervoort. De wijziging betreft uitbreiding van de bakkerij met 2 ovens en 3 remrijskasten. Daarnaast zijn een aantal kleinere apparaten verplaatst.

De wijzigingen zijn beoordeeld op de gevolgen voor het milieu. Uit de melding blijkt dat het wijzigingen betreffen waarbij:
* de nadelige milieugevolgen afnemen of gelijk blijven en;
* de aard van de milieugevolgen niet verandert en;
* de aard van de inrichting niet verandert.

De melding wordt daarom beschouwd als een melding in de zin van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer. Dit betekent dat voor de bedoelde verandering geen wijziging van de milieuvergunning nodig is.

Inzien
Het besluit en alle andere stukken die erbij horen, kunt u vanaf 1 juni 2005, gedurende 6 weken inzien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt daar terecht op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en 's middags op afspraak van 14.00 tot 16.00 uur. Bovendien kunnen op afspraak (tel. 026-3179514) de stukken op maandagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur ter inzage worden gelegd.

Bezwaarschrift
Het bezwaarschrift moet uiterlijk binnen 6 weken na de bekendmaking van het besluit bij ons zijn ingediend. Ons adres is: Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en tenminste het volgende bevatten: naam en adres indiener; dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening
Het besluit treedt in werking na de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift. Als gedurende de bezwaartermijn bij de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist. Naast het indienen van een bezwaarschrift kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet samen met een afschrift van het bezwaarschrift worden gezonden aan (de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage). Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie krijgen van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tel (070) 4264426.

Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Komplannen

Inleiding
Enkele jaren geleden is besloten om de geldende bestemmingsplannen voor de bebouwde kom te herzien en te actualiseren. Het grootste deel van de vigerende bestemmingsplannen voor de woonwijken van Westervoort is verouderd. Begonnen is met het bestemmingsplan Kern welke in 2002 is vastgesteld en goedgekeurd (bestemmingsplan Kern 2000). Nu komen overige bestemmingsplannen aan de beurt. Door het stedenbouwkundige adviesbureau KuiperCompagnons te Arnhem, in nauw overleg met de gemeente Westervoort, is het bestemmingsplan Komplannen opgesteld. Dit bestemmingsplan is nu in concept gereed.

Het plan heeft tot doel:

* meer rechtszekerheid te bieden voor de burger;
* beter in te spelen op toekomstige ontwikkelingen;
* planologische ongewenste situaties te vermijden;
* nieuw beleid van de gemeente, provincie en rijk te verwerken;
* aan te sluiten op maatschappelijke behoeften;
* het gebruik van gronden en bouwwerken te regelen.

Daarnaast worden enkele nieuwe ontwikkelingen opgenomen in het plan. Het betreft hier een aantal kleinschalige locaties voor woningbouw, waarvoor reeds partiële herzieningen zijn opgesteld.

Waarom een nieuw bestemmingsplan Komplannen?
De huidige bestemmingsplannen dateren uit de zeventiger en tachtiger jaren en zijn daarmee sterk verouderd. In de loop der jaren is door allerlei herzieningen, wijzigingen en vrijstellingen een onoverzichtelijke situatie ontstaan. In het nieuwe plan wordt de bestaande situatie op een heldere en overzichtelijke manier geregeld, waarbij zaken als de huidige bebouwing en het grondgebruik worden vastgelegd. Die regeling kan daardoor verschillen van de beschrijving in de oude bestemmingsplannen. Woont of werkt u bijvoorbeeld in een pand dat vroeger een andere functie had, dan wordt in het nieuwe plan de bestemming volgens het daadwerkelijk gebruik aan het pand gegeven. Het is dan niet meer mogelijk om zonder meer het pand te gebruiken volgens de oude bestemming. In de meeste gevallen levert dit geen probleem op, maar mocht u plannen hebben om in de toekomst uw pand toch weer te gaan gebruiken volgens de oude bestemming, dan adviseren wij u om in het gemeentehuis de bestemmingsplankaart te bekijken en uw reactie kenbaar te maken.

Plangebied
Het bestemmingsplan Komplannen betreft het gebied ten zuiden van de spoorlijn met uitzondering van de Kern (bestemmingsplan Kern 2000 is herzien in 2002) en de Waaij, waarvoor een apart bestemmingsplan in voorbereiding is. Geactualiseerd worden de vigerende plannen Mosterdhof, de Weem, Vredenburg, Emmerik, Broeklanden, Lange Maat, Hoogeind, Leigraaf, Steenderens en Ganzenpoel met daarin opgenomen alle tot nu vervaardigde, in voorbereiding zijnde partiële herzieningen en doorlopen vrijstellingsprocedures.

Wat is de inhoud van het plan en wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de "oude" plannen?
Het nieuwe bestemmingsplan is een zogenaamd "beheerplan", dat wil zeggen dat het belangrijkste doel bestaat uit het vastleggen van de bestaande situatie. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de "oude" plannen zijn de volgende:

Bebouwing
Het bestemmingsplan Komplannen is gericht op het behoud van de bestaande ruimtelijke structuur van bebouwing, open ruimte en bebouwingshoogte en heeft een gedetailleerde opzet. T.a.v. de bebouwing zijn daartoe bebouwingsvlakken en goot- en hoogtematen opgenomen. De bebouwingsvlakken zijn zoveel mogelijk strak rond de bestaande hoofdmassa getekend. De hoofdvorm van de bestaande bebouwing is daarbij als uitgangspunt genomen.

Uitbreidingsmogelijkheden woningen
Uitbreidingen van de woning zijn in principe alleen mogelijk binnen de bestemming "Erf". Binnen deze bestemming kan de woning aan de achterzijde maximaal 4 meter worden uitgebreid in één laag, mits de uitbreiding tenminste 8 meter uit de achterste perceelsgrens ligt. Voor relatief kleine vrijstaande en dubbele woningen op ruime erven wordt middels een wijzigingsbevoegdheid de mogelijkheid geboden de woning over de volledige hoogte uit te breiden tot een totale diepte van de woning van maximaal 15 meter.

Bijgebouwenregeling bij woningen
In de geldende plannen waren over het algemeen combinatiebestemmingen opgenomen voor wonen met bijbehorende erven. Hierdoor was er nogal wat onduidelijkheid omtrent de bijgebouwenregeling. De nu opgenomen regeling gaat uit van een aparte bestemming wonen, waarbinnen de woning (het hoofdgebouw) zelf kan worden gebouwd, en een aparte erfbestemming, waarbinnen uitbouwen en (vrijstaande) bijgebouwen mogelijk zijn. De opgenomen maatvoering is verruimd en de bijbehorende voorwaarden zijn kwantitatief omschreven:

* Bij iedere woning mag op het erf maximaal 50 m² aan bijgebouwen en uitbreidingen van woonruimte worden opgericht, met een vrijstelling tot 135 m² (incl. onder voorwaarden een praktijkruimte);

* De bebouwde oppervlakte van het erf mag maximaal 50% bedragen.

Praktijkruimten
Bij of in een woning bestaat de mogelijkheid voor een praktijkruimte. Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

* woonfunctie dient in overwegende mate in stand te blijven;
* geen hinder voor het woonmilieu;

* geen verkeersaantrekkende werking zodanig dat overlast ontstaat of extra parkeerplaatsen nodig zijn;

* geen detailhandel.

Voortuinen
De voortuinen zijn bestemd als "Tuin of onbebouwd erf". Hiermee vervallen hier en daar de zogenaamde margegebieden uit een aantal vigerende bestemmingsplannen, waarbij in de voortuin een carport, bijgebouw en/of aanbouw gebouwd mag worden. De bestaande bebouwing in deze margegebieden is in het nieuwe plan gerespecteerd.

Zijtuin en achtererf
In een groot aantal gevallen is ook de zijtuin bij hoekpanden als "Tuin"bestemd. De keuze voor deze bestemming is per situatie beoordeeld. Bekeken is of bebouwing van de zijtuin wel of niet wenselijk is, m.a.w. of eventuele bebouwing een belemmering/verstoring van het huidige straatbeeld en de stedenbouwkundige eenheid oplevert. Bij situaties waar geen problemen te verwachten zijn of waar reeds sprake is van bestaande bebouwing in de zijtuin, is de zijtuin bestemd als "Erf".

Beeldbepalende panden en monumenten
Binnen Westervoort wordt gestreefd naar het behoud van beeldbepalende panden. In het plan is als uitgangspunt gehanteerd de lijst van beeldbepalende panden die door de raad is vastgesteld (1987). Achterliggende gedachte is, dat de weinige panden in Westervoort met cultuurhistorische waarde zoveel mogelijk beschermd dienen te worden. Deze panden (A-lijst) binnen het plangebied zijn voorzien van een aanduiding "beeldbepalend object", waarbij ingrijpende veranderingen aan het hoofdgebouw niet mogelijk zijn. De (goot)hoogte en dakhelling mogen in beginsel niet worden gewijzigd. Binnen het plangebied komen ook drie Rijksmonumenten voor. Voor deze panden is op de kaart de aanduiding "monument" gegeven. Hiervoor geldt eveneens een conserverende regeling voor het behoud van de kenmerkende onderdelen.

Bedrijvigheid
Binnen het plangebied zijn een aantal bedrijven aanwezig, welke ook als zodanig specifiek zijn bestemd, zoals een garagebedrijf, dienstverlening, detailhandel en horeca. Daarnaast is er sprake van combinaties van wonen en bedrijven. Voor deze situatie is een flexibele regeling toegepast, waarbij bedrijven in de milieucategorieën 1 en 2 (bedrijven die nauwelijks of geen milieuhinder veroorzaken) binnen deze bestemming mogelijk zijn. Hiervoor is een bedrijvenlijst als bijlage in het plan opgenomen. Bij beëindiging van het bedrijf kan de betreffende bestemming "Wonen en Bedrijven" worden omgezet in een woonbestemming.

Inspraakmogelijkheden en verdere procedure
Omdat het bestemmingsplan nu in concept gereed is, geven burgemeester en wethouders u de mogelijkheid om uw reactie kenbaar te maken. Het voorontwerpplan ligt ten behoeve van de inspraak met ingang van 2 juni 2005 gedurende zes weken bij de receptie van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort, voor een ieder ter inzage. Inzage kan worden verkregen:

* zonder afspraak: op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op woensdag van 14.00 uur - 16.00 uur en op maandag van 18.00 uur - 20.00 uur;

* op afspraak: op overige dagen van 14.00 uur - 16.00 uur en op maandag van 20.00 uur - 21.00 uur.

Tot en met 13 juli 2005 is het mogelijk om uw schriftelijke inspraakreactie bij het college van burgemeester en wethouders in te dienen.

Op dinsdag 7 juni 2005 vanaf 19.30 uur is er een inloopavond in het gemeentehuis. De mogelijkheid bestaat om de plankaart te bekijken en vragen te stellen.

Van de ingekomen inspraakreacties zal een verslag worden opgemaakt. Hierin vindt een beantwoording plaats van iedere reactie en er wordt tevens aangegeven of, en op welke manier, de ingekomen reacties aanleiding zijn voor een aanpassing van het plan. Dit verslag wordt toegezonden aan een ieder die aan de inspraak heeft deelgenomen. Tevens wordt dit verslag ter inzage gelegd. Hierna wordt het ontwerpplan opgesteld. Wij verwachten in september dit ontwerpplan ter inzage te leggen. Hierover volgt te zijner tijd een afzonderlijke publicatie in de Westervoort Post. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Samenleving, telefoonnummer 3179911.

Vrijstelling bestemmingsplan "14e partiële herziening bestemmingsplan Emmerik" (De Pals)

Op 11 oktober 2004 heeft de gemeenteraad van Westervoort besloten de exploitatie van het sportcomplex De Pals over te dragen aan het bedrijf van de heer Frieling. Ten behoeve van deze overdracht is een overeenkomst afgesloten met De Pals BV (de heer Frieling), welke op 23 mei jl. door de gemeenteraad is goedgekeurd. Een van de voorwaarden van de heer Frieling bij de overname is dat de activiteiten die nu plaatsvinden in het pand van Sports Planet, Paepestraat 25, overgaan naar De Pals. Het gaat om 4 squashbanen, fitnessruimte en bijbehorende voorzieningen. Voor de 4 squashbanen met de bijhorende ruimte is een uitbreiding van het sportcomplex en de parkeerruimte noodzakelijk. De heer Frieling heeft daarom een verzoek ingediend voor de uitbreiding van het sportcomplex De Pals, Emmerik 5 te Westervoort. In overleg met de gemeente is om ruimtelijke en stedenbouwkundige redenen gekozen voor een uitbreiding van het complex aan de zijde van de Klapstraat. De uitbreiding is op grond van het geldende bestemmingsplan "14e partiële herziening bestemmingsplan Emmerik" niet direct mogelijk. Ons college heeft het voornemen om gebruik te maken van de bevoegdheid vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen op grond van artikel 19, lid 2 WRO, met inachtneming van de lijst met categorieën van gevallen zoals door gedeputeerde staten van Gelderland bij het besluit van 4 januari 2005 is bepaald. Ten behoeve van deze vrijstellingsprocedure heeft de heer Frieling een bouwaanvraag ingediend met de bijhorende ruimtelijke onderbouwing. Het voornemen tot het toepassen van de vrijstelling ex. artikel 19, lid 2 WRO inclusief het bouwplan en de ruimtelijke onderbouwing + bijlagen ligt met ingang van 2 juni tot en met 29 juni 2005 (vier weken) voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. Binnen deze termijn kan iedereen bij ons college van burgemeester en wethouders schriftelijk zijn/haar zienswijzen over dit voornemen indienen. U kunt de stukken inzien: · zonder afspraak op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op woensdag van 14.00 uur - 16.00 uur en op maandag van 18.00 uur - 20.00 uur; · op afspraak op overige dagen van 14.00 uur - 16.00 uur en op maandag van 20.00 uur - 21.00 uur.

Werkzaamheden aan het spoor

In de nachten in de volgende perioden wil Volker Stevin Rail & Traffic Contracting werkzaamheden aan het Westervoortse gedeelte van spoor tussen Arnhem en Zevenaar gaan verrichten: Periode 5 tot en met 13 juni 2005: afwerken spoor. Periode 9 tot en met 13 oktober 2005: nalichten en afwerken spoor.

Verschillende werkzaamheden hebben al eerder plaatsgevonden. Het hele schema is te bekijken door hier te klikken of u kunt de stukken inzien bij de receptie van het gemeentehuis.

De aard van de werkzaamheden en het tijdstip waarop deze plaatsvinden maken de kans groot dat u op enigerlei wijze (geluid)hinder ondervindt. In verband met het belang van de veiligheid op het spoor heeft het college van burgemeester en wethouders besloten voor deze werkzaamheden op grond van de Algemene plaatselijke verordening ontheffing te verlenen. Aan de ontheffing zijn wel voorschriften verbonden. Zij hebben voornamelijk tot doel de geluidniveaus en de overlast tot een minimum te beperken. Een ander belangrijk voorschrift is dat Volker Stevin een 24 uurs klachtenafhandeling moet voeren.

Wanneer u ondanks voorzorgsmaatregelen toch overlast van het werk aan het spoor ondervindt, kunt u 24 uur per dag contact opnemen met het meldcentrum op telefoonnummer (023) 5189401 of (038) 4974253.

U kunt de aanvraag en de ontheffing vanaf vandaag tot en met 14 oktober 2005 inzien op de afdeling Publiekszaken van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 in Westervoort op werkdagen van 8.00 tot 12.30 uur en 's middags op afspraak van 14.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is inzage mogelijk op afspraak tijdens de openstelling op maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de ontheffing kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken. Meer informatie over het maken van bezwaar en de termijn waarbinnen dat moet gebeuren, kunt u krijgen bij de heer R.F. Verstegen van het team Handhaving van de afdeling Ruimte & Samenleving op telefoonnummer (026) 3179380.