Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindeloos luisterplezier met interactieve radiotuner van Download.nl

~ internet radio: online muziek naar keuze, altijd en overal ~

Amsterdam, 3 juni 2005 Online muziek- en entertainmentwinkel Download.nl introduceert een interactieve internet radiotuner op zijn website www.download.nl, waarmee bezoekers met één speler naar al hun favoriete Nederlandse radiostations kunnen luisteren. Hierdoor is het niet meer nodig om meerdere websites te bezoeken om online radio te kunnen luisteren. Bezoekers kunnen op ieder gewenst moment van de dag luisteren naar de radiozender van hun keuze en van zender wisselen wanneer ze maar willen.

Naast de grote radiostations is er binnen de radiotuner ook ruimte voor nieuwe stations. Naast het interactieve Radio Libelle zijn ook jongeren station Kaboem FM en DJ Stalker radio te beluisteren via de Download.nl radiotuner. Het bijzondere aan deze stations is dat de luisteraars verzoeken in kunnen dienen en bepalen welke muziek er gedraaid wordt. Zij kunnen online stemmen op hun favoriete nummers, die afhankelijk van het aantal stemmen hoger in de playlist komen. Het nieuws is 24 uur per dag te volgen via de radiotuner, luisteraars blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met de nieuwsradio van NU.nl.

Mensen willen steeds meer zelf bepalen op welk moment ze naar welk station luisteren en het liefst hebben ze ook nog invloed op de muziek die voorbij komt. Download.nl biedt interactieve radio, een slim alternatief voor FM radio. Luisteraars krijgen de mogelijkheid om te stemmen op muziek en verzoeken in te dienen. De wens van de luisteraars staat hiermee centraal en radio luisteren krijgt een nieuwe dimensie , aldus Sander Remans, Entertainment Manager bij ilse media.

(266 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van websites, waaronder www.ilse.nl, www.startpagina.nl, www.nu.nl, www.overzicht.nl, www.web-log.nl en www.download.nl bereikt ilse media 63% van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites www.kaboem.nl en www.cu2.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Samen genereren ilse media en newrulez 500 miljoen pageviews per maand op het internet.

Naast haar online activiteiten is ilse media uitgever van de welke informatiegidsen. Deze uitgaven en de website www.welke.nl, helpen de consument bij het maken van grote aankoopbeslissingen. ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 62 magazines in Nederland.

Voor meer informatie over de ilse media groep kunt u terecht op www.ilsemedia.nl

Voor meer persinformatie:
Sander Remans
T: +31 (0)20 8404500
E: pers@ilsemedia.nl

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com