Ingezonden persbericht


De Witte de Withstraat in Baarsjes te Amsterdam wordt wel de saaiste straat van Amsterdam genoemd:een strenge donkere tochtgleuf. Juist hier staan we stil omdat deze straat een ongekende diversiteit aan culturen, ondernemers en kunstenaars kent.

Op 2 juni, na sluitingstijd werden de ondernemers per fietstaxi opgehaald en bij elkaar gebracht bij Het Art Centre, een Turks cultureel ontmoetingscentrum en restaurant. Muzikanten uit de hele wereld stond voor de deur om hen te verwelkomen terwijl zij de rode loper opliepen: de kapper, de groenteboer, de galeriehouder, de meubelhandelaar, de rijschoolhouder, de coffeeshop eigenaar, de kunstenaar en nog vele anderen. Bijna 80 mensen met alle mogelijke achtergronden hebben op deze avond kennisgemaakt. Bijgevoegd is een foto van Jan Boeve, gemaakt tijdens deze avond. Wij sturen u graag een groter bestand toe van deze foto als u die wilt gebruiken.

Het eerste exemplaar van het boekje "Kleur in de Witte de Withstraat" werd uitgereikt aan Arco Verburg, wethouder economische zaken van Stadsdeel de Baarsjes. Het stadsdeel heeft met de Urban2 ondernemersregeling dit project mogelijk gemaakt.

Dit boekje wil een beeld geven van deze Amsterdamse straat. Zowel de geschiedenis wordt beschreven als de vele toekomstplannen die op stapel staan. Maar het belangrijkste en daarmee de kleur in de straat zijn de ondernemers en kunstenaars die leven in de straat brengen. Met dit boekje hopen we dat iedereen elkaar beter leert kennen.

Het boekje kost ¬ 7,00 en is na 2 juni te koop bij ondernemers in de Witte de Withstraat en boekwinkels in de omgeving.

Kleur in de Witte de Withstraat

een project van Jorien Röling en Bastiaan Meijer

Witte de Withstraat 124 huis

1057 ZH Amsterdam

telefoon: 020-6123293 / 6847607

e-mail: rolingmeijer@zonnet.nl