Gemeente Deventer

Week 22, 3 juni 2005

Gemeente heeft financiën op orde

De gemeente Deventer heeft over 2004 een goedkeurende accountantsverklaring gekregen, ook wat betreft rechtmatigheid. Door veranderde regelgeving was de verwachting dat vele gemeentes hier in 2005 nog niet aan konden voldoen. In Deventer is dat dus wel gelukt.

De jaarrekening 2004 van Deventer sluit met een netto voordelig resultaat van 2,2 miljoen euro en die van de voormalige gemeente Bathmen met een netto voordelig resultaat van 0,9 miljoen euro. Bij de jaarrekening is dit voordeel ondermeer bestemd voor de herstructurering, het continueren in schooljaar 2005/2006 van het schoolzwemmen en van de subsidie educatie scholingsactiviteiten. De gemeenteraad besluit begin juli definitief over de bestemming van de meevaller.

In de jaarrekening van Deventer is, vergeleken met de begroting, het grootste verschil te vinden in diverse lagere uitgaven in de bedrijfsvoering en hogere inkomsten in de Algemene Uitkering van het Rijk. Ondanks diverse kortingen kreeg Deventer netto meer geld van het Rijk. Ook kon Deventer een voordelig renteresultaat boeken. Het voordelig resultaat in de jaarrekening van de voormalige gemeente Bathmen ontstond door een meevaller in de grondexploitatie Bathmense Enk fase 1 en door verkoop van een gemeentelijke woning.

Publicatiedatum: 3-6-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 3 juni 2005