Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Dieren - Dierenaar (16) aangehouden na mishandeling
Publicatiedatum: 03-06-2005

Een zestienjarige jongen uit Dieren is donderdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een zestienjarige plaatsgenoot. De wijkagent trof rond vier uur het slachtoffer aan op de Tellegenlaan. Bij aanspreken merkte hij dat de jongen gewond was. Het slachtoffer verklaarde daarop dat hij zojuist geslagen was door een bekende, de zestienjarige verdachte. Die werd even later na een onderzoek in de omgeving aangetroffen en aangehouden. Het slachtoffer deed aangifte en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte Dierenaar is in de loop van de avond na verhoor vrijgelaten. Hij had de mishandeling bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemse (17) verdacht van bestelen werkgever
Publicatiedatum: 03-06-2005

Een zeventienjarig meisje uit Arnhem is donderdagmiddag door de politie in haar woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal. De Arnhemse zou geld uit de kassa hebben gehaald van haar werkgever, een winkel in het centrum van Arnhem. De bedrijfsleidster van de zaak had al eerder kasverschillen ontdekt en stelde zelf een onderzoek in. Daarbij kwam de verdenking op de Arnhemse te liggen. Eenmaal met de diefstal geconfronteerd bekende het meisje. Ze werd vervolgens aan de politie overgedragen en bleek nog geld bij zich te hebben dat vermoedelijk uit de kassa werd vermist. De Arnhemse is na verhoor vrijgelaten en had toegegeven meerdere keren geld uit de kassa te hebben gestolen. De politie maakt proces-verbaal op. Justitie beslist verder wat er met het meisje gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - geluidsoverlast levert drankrijder op

Publicatiedatum: 03-06-2005

Een klacht over geluidsoverlast heeft Arnhemse politieagenten donderdagavond bij een drankrijder gebracht. Omstreeks tien uur werden agenten gestuurd naar een adres in de wijk De Laar nadat er klachten waren gedaan over geluidsoverlast. Dat kon door de agenten niet geconstateerd worden, maar terwijl ze in gesprek waren met buurtbewoners kwam er een man met zijn auto aanrijden. Bij aanspreken bleek de man onder invloed van alcohol, waarop hij werd aangehouden. Bij de man, een 24-jarige Arnhemmer, werd een alcoholpromillage gemeten van 1,91 (ruim drieënhalf maal zoveel als is toegestaan). Het rijbewijs van de Arnhemmer is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles Arnhem-Veluwezoom

Publicatiedatum: 03-06-2005

Politie en verkeershandhavingsteam (VHT) hebben donderdag op verschillende plaatsen in het district Arnhem-Veluwezoom verkeerscontroles gehouden. Een overzicht:

- Op de Kanaalweg in Dieren werd tussen 11.30 en 12.30 een snelheidscontrole gehouden met behulp van de Lasergun. In dat tijdsbestek werden 9 bestuurders aan de kant gezet omdat ze te hard hadden gereden. Hoogst gemeten snelheid was 85 km/u waar maximaal 50 is toegestaan.

- In Arnhem werd door het VHT tussen 15.00 en 18.25 uur gecontroleerd op de Thomas à Kempislaan. Van de 1766 passanten reden er 421 harder dan de voorgeschreven 50 km/u. Hoogste snelheid was 82 km/u. Het merendeel van de overtreders (208) reed tussen de 10 en 20 km/u te hard.

- Op de Huijgenslaan, eveneens in Arnhem, werden bij een snelheidscontrole 34 bestuurders onderschept die te hard reden. Dat gebeurde tussen 19.00 en 20.00 uur. In dat tijdsbestek passeerden 355 bestuurders de radar. Hoogst gemeten snelheid was 68 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden.

- Dan werd er tussen 20.30 en 21.15 uur ook nog gecontroleerd op de Laan van Presikhaaf in Arnhem. Dat leverde 48 overtredingen op onder een totaal aantal van 99 passanten. Hoogst gemeten snelheid was 72 km/u in plaats van 50 km/u.

- Tussen 15.00 en 18.30 uur werd op de Zutphensestraatweg in Velp een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd speciaal gelet op snelheid en gebruik van autogordels en helm. Met behulp van de Lasergun werden 3 snelheidsovertreders betrapt. Verder werden 326 automobilisten gecontroleerd waarvan er 11 geen autogordels droegen. Bij 28 gecontroleerde bromfietsers werden 8 overtredingen geconstateerd: 7 brommers bleken te zijn opgevoerd en 1 kreeg een bon wegens slechte remmen. Alle gecontroleerde bromfietsers bleken wel de helm te dragen.
- Op de Waterstraat, ook in Velp, werd tussen 19.00 en 21.00 uur een gecombineerde snelheids- en gordelcontrole. Snelheidsovertredingen werden niet waargenomen. Wel kregen 6 van de 250 automobilisten een bon omdat ze de gordel niet droegen.

- In Rozendaal werd tussen 19.00 en 20.00 uur een snelheidscontrole gehouden met de Lasergun. Dat gebeurde op de Kluizenaarsweg, waar een maximumsnelheid geldt van 30 km/u. Er waren maar weinig passanten (7), die zich bovendien netjes aan de snelheid hielden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Wageningen, vrouw dood aangetroffen in woning

Publicatiedatum: 03-06-2005

Een 56-jarige Wageningse is vrijdagochtend dood aangetroffen in een woning in Wageningen. De doodsoorzaak is nog onbekend, ook is nog onduidelijk of er een misdrijf aan vooraf is gegaan. Een 45-jarige man die in de woning aanwezig was, is aangehouden om te onderzoeken of hij iets te maken heeft met de dood van de vrouw. De technische recherche heeft de woning onderzocht op sporen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606