Ingezonden persbericht



Creative zen nano plus geeft muziek meer kleur

De Creative Zen Nano Plus heeft keuze uit tien levendige kleuren

en talloze functies

Amsterdam, 03 juni 2005 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het internet, kondigt de Zen Nano Plus aan, een compacte en stijlvolle MP3-speler met talloze functies die verkrijgbaar is in tien kleuren. Deze nieuwste speler in het Creative Zen-assortiment is met name geschikt voor mensen die een actief leven leiden en een kleine speler willen met uitgebreide functies, een LCD-scherm en een eenvoudige bediening. De speler is verkrijgbaar in vier verschillende geheugenconfiguraties en kan tot 500 songs* in WMA format of 250 songs in MP3 format bevatten.

"Mensen met een actieve levensstijl verlangen een complete oplossing die ze kunnen meenemen in de zak van hun trainingspak of in hun tas", aldus Geraldine Lee, Europees Business Manager voor MP3 Players bij Creative. "De Zen Nano Plus biedt hen precies wat ze verlangen, van superieure Creative MP3- en WMA-geluidskwaliteit tot een ingebouwde microfoon die zeer handig is voor journalisten of studenten, samen met directe line-in-codering naar MP3 voor maximale flexibiliteit. De FM-radio biedt mensen de mogelijkheid het meest recente nieuws of andere uitzendingen te volgen terwijl ze sporten of op weg zijn naar het werk. Bovendien is deze MP3-speler ook een fantastische modeaccessoire met een keuze uit tien kleuren!"

Snelheid en gebruiksgemak zijn twee andere belangrijke kenmerken van de Zen Nano Plus. Dankzij het heldere scherm met blauwe achtergrondverlichting zijn de songs makkelijk te vinden. Eén gewone AAA-batterij is goed voor 18 uur muziekweergave. De USB 2.0-verbinding staat garant voor snelle uitwisseling tussen de pc en de MP3-speler.

Zen Nano Plus in het kort

* Compact en licht - Afmetingen: 33,5 x 65,5 x 13 mm - Gewicht: slechts 34 gram inclusief AAA-batterij.
* LCD-scherm - Het scherm met blauwe achtergrondverlichting geeft de titel van het nummer weer, de afspeelduur, de keuze uit meerdere weergavefuncties (zoals shuffle en doorlopende weergave), spraakopname en voorgeprogrammeerde instellingen.
* Non-stop luisterplezier - Tot 18 uur muziekweergave met één gewone AAA-batterij. Sluit een andere batterij aan voor 18 extra uren luisterplezier.
* 10 levendige kleuren voor elke stijl en persoonlijkheid - komen overeen met die van de bekroonde Zen Micro: zilver, zwart, rood, oranje, groen, roze, paars, wit, licht- of donkerblauw.
* Spraakopname - kan tot 64 uur hoogwaardige digitale spraakberichten, notities of vergaderingen registreren.
* Directe MP3-codering - Converteert audio van apparaten als cassettedecks of platenspelers die op de line-in-poort worden aangesloten, direct naar MP3-indeling. Ideaal voor gebruikers die onderweg van hun favoriete opnamen willen genieten.
* Uitgebreide ondersteuning voor muziekdownloads - Snelle toegang tot meer dan twee miljoen online songs via downloadservices zoals MSN Music, Napster en Music Match.
* De Zen Nano Plus werkt zonder software. Gebruikers kunnen snel en eenvoudig muziek, bestanden en foto's van de pc naar de speler overbrengen via een USB-verbinding. De speler wordt geleverd met Creative MediaSource, een gebruiksvriendelijke toepassing die cd-verzamelingen omzet in muziekbibliotheken, digitale muziek beheert en songs overzet naar elke Creative MP3-speler.

Prijzen en beschikbaarheid

De Zen Nano Plus is beschikbaar in drie geheugenconfiguraties:

256MB
opslagcapaciteit voor 128 songs in WMA of 64 in MP3* 89,99 euro
512MB
opslagcapaciteit voor 256 songs in WMA of 128 in MP3* 119,99 euro

1GB
opslagcapaciteit voor 500 songs in WMA of 250 in MP3* 159,99 euro

Meer informatie over de MP3-spelers van Creative vindt u op www.europe.creative.com.


* Gebaseerd op nummers van 4 minuten op 64kbps in WMA-indeling of 128kbps in MP3-indeling.

----------
Heeft u interesse om de Zen Nano Plus te testen of heeft u beeldmateriaal nodig?

Klik hier voor uw aanvraag

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het aanvragen van extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel: +32 (0 ) 3 2878772 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: +353 1 4333272

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.