Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 juni 2005


Twello - Bromfietser onder invloed


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (3/06) op de Rijksstraatweg een 32-jarige bromfietser uit Twello aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 01.20 uur en constateerde dat hij gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,8. Dit leverde hem een rijverbod van twee uur op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


Zutphen - Diefstal van auto


Onbekenden hebben donderdagmorgen vanaf de Lange Hofstraat een auto gestolen. Het gaat om een witte Mercedes Sprinter met het kenteken BOR-XY-587. De 44-jarige eigenaar ontdekte rond 11.00 uur de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


Empe - Aanrijding door afvallende lading


Doordat donderdagmorgen lading van de aanhanger van een 55 jarige Lochemmer viel, raakten 4 auto's beschadigd. Dit gebeurde rond 08.55 uur op de Rijksweg in de bocht bij Empe. De Lochemmer vervoerde balken van 5,4 meter op z'n aanhanger. De balken begonnen waarschijnlijk te schuiven en hingen hierdoor over de weghelft van de tegenliggers. Hierbij raakten twee auto's beschadigd. Doordat de balken op een gegeven moment vielen, moesten twee automobilisten plotseling remmen en ontstond een aanrijding. Niemand raakte gewond.


EINDE BERICHTEN



---- --