Edelman - DLV


3 - 6 - 2005

Canon implementeert Nederlandse MKB-model in heel Europa

Na de zeer succesvolle start van de Canon Center strategie in Nederland, gaat Canon de Nederlandse manier van klantbenadering voor het MKB doorvoeren in heel Europa. In Nederland is Canon de enige leverancier van documentmanagement-, print- en kopieersystemen met regionale winkels met volledig ingerichte showrooms voor het midden- en kleinbedrijf. MKBers blijken de regionale aanwezigheid te waarderen. In Europa gaan deze verkoop- en informatiepunten Canon Business Centers (CBC) heten en in Nederland zullen ze vanaf juni ook onder die naam opereren.

Er zijn in Nederland tien CBCs verspreid over het hele land waar MKB-bedrijven terecht kunnen voor advies, demonstraties en producten voor documentmanagement en netwerkintegratie van kopieersystemen. Met de Europese uitrol van de CBCs onderstreept Canon zijn toewijding aan het MKB. MKB-bedrijven hechten waarde aan een direct contact, wat ik niet meer dan logisch vind omdat de werking van hun multifunctional in het bedrijf cruciaal is, zegt Ron Jong, verkoopdirecteur Canon Nederland.

Omdat alle CBCs beschikken over een showroom kunnen klanten multifunctionals* en scanners, inclusief uitgebreide oplossingen zien werken en proberen. De verkopers zijn de laatste maanden extra getraind en hebben veel kennis van de specifieke oplossingen voor het MKB. Jong: Wij weten al dat regionale verkooppunten goed werken en zijn er ook best trots op dat ons succes een belangrijke reden is voor de Europese uitrol van zon 200 Canon Business Centers.

In Nederland bevinden de Canon Business Centers zich in: Amsterdam Zuidoost en Amsterdam Noord-West, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.


* Een multifunctional is een apparaat met alle functionaliteiten van een printer, kopieerapparaat, scanner en fax.

Meer over Canon:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: www.canon.nl

Canon
Marcel Surendonk
tel: 023 567 02 11
e-mail: m.surendonk@canon.nl

Edelman
Leoni Janssen
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023 554 20 30
e-mail: leoni.janssen@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl