Politie Zeeland


---


W-3068-2005 Auto-inbraak in Vlissingen

Aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen is donderdag tussen 17.00 uur en 18.00 uur ingebroken in een geparkeerde auto.
Uit de auto werd een schoudertas met inhoud weggenomen.


O-3069-2005 Bromfietscontroles in Goes

Donderdag werden op verschillende locaties in Goes bromfietscontroles gehouden. Bij deze controles werden in totaal 135 bromfietsers gecontroleerd hetgeen resulteerde in 45 bekeuringen.
In de middaguren tussen 14.30 uur en 17.00 uur werden in totaal 85 bromfietsen gecontroleerd op de Van Hertumweg en de Schimmelpenninckstraat.
's Avonds tussen 18.15 uur en 21.15 uur werden controles gehouden op de Troelstralaan, Piet Heinstraat en de 's Heer Hendrikskinderenstraat. Hier werden in totaal 50 brommers gecontroleerd.
De 45 boetes werden als volgt uitgedeeld:
1x geen helm
1x geen bromfietscertificaat
6x geen bromfietscertificaat tonen
1x ten onrechte voeren oranje stikkers
1x remmen ondeugdelijk
1x los kinbandje
1x teveel geluid
Verder zijn er nog vier bromfietsen en een snorfiets uit het verkeer genomen en naar het politiebureau overgebracht voor technische onderzoek.


W-3070-2005 Twee auto's total loss bij kop/staartbotsing in Oostkapelle

Op de Noordweg in Oostkapelle vond vrijdagmorgen rond 10.30 uur een kop/staartbotsing plaats tussen drie personenauto's waarvan twee total loss geraakten.
Een 51-jarige automobiliste uit de gemeente Veere en een 64-jarige Amerikaanse automobilist stonden te wachten om linksaf een erf op te rijden. Een achterop komende 84-jarige automobiliste uit de gemeente Veere zag dit te laat en botste achterop de auto van de Amerikaan die op zijn beurt weer doorschoof tegen de auto daarvoor. De 64-jarige Amerikaan en zijn vrouw moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd, zij werden met nek- en rugklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 84-jarige bestuurster werd met letsel aan het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Allen konden na behandeling weer huiswaarts keren. De 51-jarige bestuurster kwam met de schrik vrij. De auto's van de 84-jarige vrouw en de 64-jarige man zijn total loss en moesten worden weggesleept.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.