Gemeente Tilburg

05282 GO

Datum
3 juni 2005

Aanleg keerlus terrein Leijenburg

Naar aanleiding van de vervanging bushalte Broekhovenseweg

In maart 2005 is op de Broekhovenseweg voor het complex van de Leijenburg een nieuwe bushalte geplaatst. Als gevolg hiervan is besloten het terrein van de Leijenburg tussen de Broekhovenseweg en de Prof. Keesomstraat enigszins aan te passen met als doel de verkeerssituatie rustiger, overzichtelijker en veiliger te maken. Gekozen is voor het aanleggen van een zogenaamde keerlus (kleine rotonde) aan de kant van de Broekhoveseweg. De Leijenburg behoudt hierdoor de mogelijkheid om bewoners op te halen en af te zetten. Deze werkzaamheden zijn inmiddels nagenoeg afgerond.

Toegang terrein
Om tegemoet te komen aan de bezwaren van de omwonenden van de Broekhovenseweg heeft de gemeente samen met de Leijenburg besloten de toegang tot het terrein van de Leijenburg niet volledig af te sluiten. Door middel van inzinkbare paaltjes zal het mogelijk zijn om in de avonden en in het weekend gebruik te maken van de parkeerruimte. De ruimte is wel beperkter ten opzichte van voorheen.

Begin 2006 wordt in overleg met de omwonenden en belanghebbenden bekeken of deze situatie voldoet en al of niet gehandhaafd blijft.

Meer informatie
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Henk Schietecat, projectcoördinator bij gebiedsteam Oude Stad. Zijn telefoonnummer is 542 91 26.

---- --
Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90157
5000 LL Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 86 68
Faxnummer
013 542 90 72

Gebiedsontwikkeling
Gebiedsteam Oude Stad
Gebiedsteam Noord
Gebiedsteam West
Gebiedsteam Binnenstad
Grondbedrijf
Handhaving

Nummer
05286GO

Datum
3 juni 2005

Herinrichting Cityring, invoeren eenrichtingverkeer en openstellen Heuvel

Uitnodiging informatieavond op maandag 13 juni a.s.

Begin volgend jaar wordt gestart met de uitvoering van de herinrichting van de Cityring. Om dit mogelijk te maken heeft het college een aantal samenhangende besluiten genomen. Over deze besluiten en de gevolgen daarvan willen wij u graag persoonlijk informeren.

Informatieavond

Op maandag 13 juni a.s. organiseert de gemeente een informatieavond voor de Spoorlaan en omgeving. De Spoorlaan wordt in 2006 als eerste uitgevoerd in het kader van het project Cityring. Om dit mogelijk te maken zijn aanvullende verkeersmaatregelen nodig. Hierover willen wij u graag informeren. U bent van harte welkom op maandag 13 juni in hotel Mercure. De avond begint om 19.30 uur. Tot 20.00 uur kunt u de ontwerpen bekijken en daarover vragen stellen. Vanaf 20.00 uur worden de plannen nader toegelicht door de projectleider Cityring, een verkeersdeskundige en ontwerper.

Het college brengt de plannen voor de Cityring op 7 juni a.s. naar buiten. In deze uitnodiging kunnen we dus nog niet ingaan op de exacte inhoud van de plannen. In de Tilburgse Koerier van donderdag 9 juni worden de plannen op de gemeentepagina uitgebreid toegelicht. Voor meer informatie kunt u vanaf 8 juni ook kijken op www.tilburg.nl/cityring.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Rob van Ekeren, projectleider Cityring. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 86 68 of via e-mail: Rob.van.Ekeren@tilburg.nl.

---- -- Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90157
5000 LL Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 91 26
Faxnummer