Gemeente Geertruidenberg


Werkconferentie over Woonvisie Geertruidenberg 2004 - 2009

De woonvisie 2004-2009 is op 25 november 2004 vastgesteld door de gemeenteraad. In de woonvisie is een groot aantal beleids- en actiepunten opgenomen.

Dit betreft oa. de gewenste verhouding in huur- en koopwoningen; in grondgebonden en gestapelde woningen; het percentage te realiseren seniorenwoningen en bijvoorbeeld de prijsdifferentiatie voor de nieuwbouwwoningen. De meest betrokken organisaties zijn uitgenodigd om gezamenlijk de algemene tendensen in het woonbeleid te bespreken en het beleid te monitoren en te bezien of er aanleiding is het algemene en/of deelspecifieke beleid uit de woonvisie hierop aan te passen.

Positief

Deze werkconferentie is gehouden op 20 april jl. en is zeer positief verlopen. De opkomst van de betrokken organisaties was erg hoog en ook positief verdeeld over de diverse organisaties als corporaties, makelaardij, projectontwikkelaars, gehandicapten- en ouderenorganisaties, huurdersverenigingen, aannemers, stedenbouwkundigen, ondernemersverenigingen etc. Hiernaast waren de resultaten erg positief. Hoewel er een groot aantal kritische vragen zijn gesteld, was de unaniem gedragen slotconclusie dat de gestelde beleids- en actiepunten uit de woonvisie Geertruidenberg 2004-2009 haalbaar en wenselijk zijn en dat hierin geen aanpassingen behoeven te worden aangebracht. Wel is aangegeven dat de ontwikkelingen op de woningmarkt nauwlettend moeten worden gevolgd.

Voorgesteld is om een dergelijke werkconferentie begin 2007 opnieuw te organiseren om de ontwikkelingen in de vraag en aanbod van de woningmarkt te monitoren.