Gemeente Geertruidenberg


Inspraak ruimte voor de rivier van 1 juni tot 23 augustus

Van 1 juni tot en met 23 augustus liggen de Planologische Kernbeslissing (PKB) deel 1 en het Milieueffectrapport (MER) Ruimte voor de Rivier ter inzage.

In deel 1 van de PKB Ruimte voor de Rivier formuleert het kabinet het voorgenomen beleid om het Nederlandse stroomgebied van de Rijn en het benedenstroomse (bedijkte) deel van de Maas uiterlijk in 2015 tegen extreem hoge waterstanden te beschermen. Tegelijkertijd richt het beleid zich op het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het rivierengebied. Dat wil zeggen dat het gebied er in ecologisch, landschappelijk en economisch opzicht op vooruit moet gaan. In het Milieueffectrapport (MER) zijn de milieueffecten van dit voornemen in kaart gebracht en beschreven.

Waar kunt de inspraakdocumenten en achtergronddocumenten inzien?

PKB deel 1, het MER en enkele achtergronddocumenten kunt u van 1 juni tot en met 23 augustus inzien in het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur en op woensdag ook van 14.00 tot 20.00 uur.

Informatiemarkten en hoorzittingen

Om u op de hoogte te brengen van de laatste stand van zaken, wordt een informatiemarkt met aansluitend een hoorzitting georganiseerd. Tijdens de informatiemarkt kunt u zich laten informeren over de PKB deel 1 en het MER. Gedurende het tweede deel (hoorzitting) van de avond kunt u mondeling inspreken op PKB deel 1 en het MER. De bijeenkomst wordt gehouden op: 21 juni, Zalencentrum De Witte Leeuw, Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Vanaf 16.30 uur kan iedereen terecht voor informatie. Om 17.00 uur en 19.30 uur staan korte plenaire presentaties op het programma over het verdere proces en de maatregelen die in beeld zijn in het gebied waar de bijeenkomst plaatsvindt. Om 20.30 uur start de hoorzitting, waar u mondeling kunt inspreken op PKB deel 1 en het MER onder leiding van een onafhankelijk voorzitter.

Meer informatie kunt u vinden op www.ruimtevoorderivier.nl