Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 juni 2005

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Hennepkwekerij ontmanteld

Hennepplanten reeds geoogst

Enschede

Op donderdag 2 juni omstreeks 23.15 uur stelde de politie een onderzoek in een woning in aan de Ypelobrink. Zij troffen daar in de schuur een compleet ingerichte hennepkwekerij aan. De planten, ongeveer 250 stuks waren reeds geoogst en verdwenen. De kwekerij werd ontmanteld en vernietigd. Het energiebedrijf nam de elektriciteitsmeter in beslag nadat geconstateerd was dat daarmee was geknoeid. De politie hield de hoofdbewoonster, een 33-jarige vrouw aan. De verdachte kon na verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (05-067512.)

Snelheidsoverschrijdingen

Automobilisten leveren rijbewijs in

Enschede

Op donderdag 2 juni controleerde de politie met de lasergun op verschillende locaties in Enschede. Omstreeks 13.40 uur betrapte de politie op de Rijksweg A1 op het traject waar max. 100 km/u geldt, een 18-jarige Enschedese automobilist met 160 km/u. De verdachte was nog maar net in het bezit van een rijbewijs en mocht deze inleveren. Omstreeks 21.30 uur werd op de Hengelosestraat een 22-jarige Enschedeër gecontroleerd met een snelheid van 100, waar 50 km/u is toegestaan. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Omstreeks 21.45 uur reed een 33-jarige Enschedeër 130 km/u in plaats van 80 km/u op de Knalhutteweg. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-067769)

Rijden onder invloed

Politie vordert rijbewijs in

Overdinkel

Op vrijdag 3 juni omstreeks 03.00 uur controleerde de politie op de Spinnersweg in Overdinkel een 24-jarige automobilist uit Overdinkel. De politie constateerde alcoholgebruik bij de man en hield hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,43 o/oo. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-068067)

Belediging

Verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 2 juni omstreeks 21.50 uur controleerde de politie bij het tankstation een bromfiets aan de Boulevard 1945 in Enschede. Tijdens deze controle kwam een auto aangereden die bij het tankstation stopte. Een van de inzittenden, een 33-jarige Almeloër, stapte uit en liep naar de shop. Alvorens hij naar binnen ging, stak hij zijn tong uit tegen de agenten en maakte een graaiende beweging in zijn kruis. Hij beledigde de politieagenten vervolgens met woorden. Er stonden op dat moment meerdere mensen die daarvan getuige waren. De agenten hebben de 33-jarige aangehouden. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (05-067998)

Openbare dronkenschap

Verdachte had nog boete openstaan en is opgesloten

Hengelo

Op vrijdag 3 juni werd omstreeks 00.15 uur gemeld dat er een dronken persoon een flat probeert binnen te komen aan de Jacob Marisstraat in Hengelo. De politie trof de zeer dronken persoon, een 49-jarige Hengeloër aan. De man hoorde op genoemd adres niet thuis, waarop ze de man aanhielden voor openbare dronkenschap. De verdachte kreeg hiervoor een bekeuring van 50 euro. Aan het bureau bleek dat de verdachte nog een boete had openstaan van 260 euro of 5 dagen zitten. Hierop is de verdachte opgesloten. (05-068042)

Woninginbraak

Bij inbraak gestolen auto alweer terecht

Borne

In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 juni werd ingebroken in een woning aan de Erve Jenneboer in Borne. De 53-jarige bewoner ontdekte omstreeks 06.30 uur de inbraak toen hij een raam open zag staan. De bewoner zag tevens dat zijn auto was gestolen. Er ging onmiddellijk een landelijke signalering uit. Omstreeks 08.45 uur trof de politie in Amstelveen de bewuste auto onbeheerd aan. Het voorheen in de auto aanwezige GPS-systeem was verdwenen. De auto is voor sporenonderzoek veilig gesteld. Bij genoemde inbraak werden ook nog geld en sleutels weggenomen. (05-067564)

Eenzijdig ongeval

Vrouw gewond bij aanrijding

Vriezenveen

Op donderdag 2 juni vond omstreeks 14.50 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Westeinde in Vriezenveen. Een 77-jarige Vriezenveense reed met haar auto door nog onbekende oorzaak frontaal tegen een geparkeerde vrachtauto. Ze is met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. (05-067805)

Man overleden

Slachtoffer ongeval met tractor overleden

Hellendoorn

Het slachtoffer van een ongeval dat plaats vond op 14 mei jl. is aan de gevolgen daarvan overleden. De 41-jarige man uit Hellendoorn raakte destijds bekneld onder zijn tractor aan de Klumperweg in zijn woonplaats. Hij werd daarna in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar hij op 2 juni aan zijn verwondingen is bezweken.

Noot redactie: zie voor het destijds uitgebrachte persbericht onderstaand cursief weergegeven bericht.

Man onder tractor

Man komt onder tractor en raakt levensgevaarlijk gewond

Hellendoorn

Zaterdag 14 mei omstreeks 14.10 uur vindt aan de Klumperweg in Hellendoorn een ernstig ongeval plaats. Een 41-jarige agrariër die met z'n tractor met daarachter een giertank aan het werk was, is onder het linkerachterwiel van de tractor gekomen en hierdoor levensgevaarlijk gewond geraakt.

Brandweer en ambulance zijn direct ter plaatse gegaan om hulp te verlenen. De brandweer is direct begonnen met reanimatie, het ambulancepersoneel nam dit over zodra zij arriveerden. Aangezien de man levensgevaarlijk gewond was, is een traumahelikopter ingeschakeld. Deze heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Op dit moment is de toestand van het slachtoffer kritiek, maar stabiel.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Het onderzoek wijst uit dat er sprake is van een eenzijdig ongeval. De politie vermoedt dat de man onwel is geworden en af is gestapt. Mogelijk is de tractor daarbij niet op de handrem gezet, waardoor de bestuurder onder de tractor is gekomen. (05-058684)

Politie houdt overvallers aan

Verdachten van overval in Duitsland gepakt

Deurningen

Op donderdag 2 juni werd omstreeks 18.00 uur gemeld dat er kort daarvoor een overval had plaats gevonden op een 65-jarige garagehouder in het Duitse Hörstel. Daarbij waren de twee daders in een auto met een Frans nummerbord via de autobaan richting Nederland gevlucht. Zij werden gevolgd door de Duitse politie, die de auto ter hoogte van de Luttermolen kwijt raakte. De Nederlandse politie zette onmiddellijk alle op- en afritten van de A1 tussen de grens en Deventer af. Na een telefoontje van een getuige uit Deurningen, die het verdacht vond dat een auto met een Frans kenteken zich daar ophield, kon de politie het tweetal op de Deurningerstraat in Deurningen aanhouden. De verdachten, een 20 en 22-jarige man uit Marseille werden overgebracht naar het bureau en opgesloten. Het onderzoek van de overval vindt plaats door de Kripo Rheine in Duitsland. Het tweetal zal vermoedelijk worden uitgeleverd. (05-067923)

Verkeerscontrole

Haarle

Op donderdag 2 juni hield de politie tussen 06.00 en 12.00 uur een verkeerscontrole aan de Almeloseweg in Haarle. In totaal werden 300 voertuigen gecontroleerd. De politie maakte 11 processen-verbaal op voor diverse technische gebreken aan personenauto's. Tevens werd een 51-jarige Almeloër bekeurd omdat zijn rijbewijs sinds 2002 was verlopen. De 51-jarige had ook nog een totaalbedrag van 517 euro aan boetes openstaan, welke door hem aan het bureau werden betaald. (05-067705)

---- --
Persbericht Politie Twente 3 juni 2005

Jan Camphuis: 053-4555588

Twee rechercheurs verlaten korps

Rechercheurs verlaten na overleg het politiekorps Twente

Twente

Per 1 juni 2005 is de werkrelatie van een 45- en 50-jarige rechercheur met de politie Twente beëindigd. Het gaat hierbij om de twee rechercheurs J. Paalman en C. de Roy van Zuydewijn, die in het verleden deel hebben uitgemaakt van het Tolteam, dat de vuurwerkramp van 13 mei 2000 in Enschede heeft onderzocht. Beide partijen hebben over dit vertrek geruime tijd overleg gevoerd en hebben daarover overeenstemming bereikt. Hiermee wordt bewerkstelligd dat de rust rond de twee rechercheurs, het Tolteam en het korps terug kan keren. Om die reden zijn de rechercheurs met de politie Twente overeengekomen dat beide partijen over deze stap verder geen uitspraken zullen doen. Nadere inlichtingen of toelichtingen worden daarom niet verstrekt.

---- --