RVD/DG
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 03-06-2005 14:53

Origineel persbericht.

Ministerie van Justitie
Persbericht ministerraad
3 juni 2005

PROGRAMMA 'BRUIKBARE RECHTSORDE' OP SCHEMA

De ministerraad heeft op voorstel van minister Donner van Justitie ingestemd met toezending aan de Tweede Kamer van de voortgangsnotitie Bruikbare rechtsorde. In de notitie wordt verslag gedaan van de voortgang van het programma Bruikbare rechtsorde. In het programma worden tal van activiteiten ontplooid om de regeldruk in ons land te beperken. De regeldruk verdient voortdurende aandacht, zoals recentelijk ook door de Raad van Economische adviseurs is onderstreept.

Mede in het perspectief van het programma Andere Overheid wordt via concrete projecten gestreefd naar een structurele verandering in de wetgeving door middel van wetgevingsconcepten die ruimte bieden voor diversiteit en dynamiek en door meer verantwoordelijkheid bij de burger te leggen.

In het jaar 2005 zullen nieuwe projecten ter hand worden genomen. De onderwerpen zijn: zorgplichten in het voortgezet onderwijs, zorgstructuren in het primair onderwijs, tuchtrecht, toezicht op particuliere recherche-inrichtingen, vereenvoudiging wetgeving biotechnologie en een rechtsvorm voor de maatschappelijke onderneming.

RVD, 03.06.2005