Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


03 juni 2005


's-Heerenberg - Doorrijden na aanrijding

Een 27 jarige inwoonster uit Doetinchem raakte donderdagmiddag gewond, nadat ze van achteren was aangereden door een onbekend gebleven automobilist. Dit gebeurde rond 13.30 uur op de Lengelseweg. De vrouw moest afremmen en opeens botste er een donkerblauwe auto achter op haar auto. De man reed achteruit en reed vervolgens verder richting het centrum. De vrouw had nekpijn en werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar bestuurder van de blauwe auto en/of getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Montferland via telefoonnummer 0900 8844.


Hengelo - Honden zorgen voor dierenleed


Twee herdershonden hebben afgelopen woensdag in Baak en Hengelo voor het nodige dierenleed gezorgd. Er werden enkele konijnen doodgebeten en meerdere schapen raakten gewond. De eigenaresse is inmiddels bekend en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zal in overleg met de benadeelden de schade regelen.


Even na 07.00 uur kreeg de plaatselijke jachtopzichter een melding dat aan de Toverstraat in Baak een konijn in een ren was doodgebeten door twee honden. De bewoners hadden de honden weten op te sluiten en deze bleken van een plaatsgenote te zijn. Later op de ochtend kwam uit dezelfde straat nog een dergelijke melding. Hier bleek een konijn te zijn doodge-beten en een kat verwond.


Tot overmaat van ramp bleken in een weiland aan de Beekstraat ongeveer 30 schapen te zijn aangevallen. Duidelijk was dat ook hier honden aan het werk waren geweest en sommige dieren hadden ernstige verwondingen. De dierenarts is de hele woensdagmiddag bezig geweest om de gewonde schapen te verzorgen. Waarschijnlijk moeten er enkele schapen afgemaakt worden, omdat herstel niet meer mogelijk is.


Winterswijk - Geen geldig rijbewijs


Agenten hebben donderdagmiddag bij controle op diverse locaties in Winterswijk een 34 jarige automobilist uit Winterswijk betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. De man kreeg een boete. Verder werd bekeurd voor: 7x te hard rijden, 4x niet dragen autogordel en 1x onverzekerde bromfiets.


EINDE BERICHTEN



---- --