Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


3 juni 2005


Apeldoorn - Twee ernstig gewonden bij ongeval

Bij een verkeersongeval op de Sluisoordlaan in Apeldoorn zijn vrijdagochtend(3/6) twee jonge mannen van 20 en 15 jaar ernstig gewond geraakt en naar het Lukasziekenhuis vervoerd. Het ongeval vond omstreeks 09.40 uur plaats toen de 20-jarige bestuurder van een bromfiets vanuit de uitrit van de Prinses Margrietschool de Sluisoordlaan opreed en in botsing kwam met een personenauto die vanuit de richting van de Pinksterbloemstraat naderde. Het 15 jarige slachtoffer zat als passagier achterop de brommer. Beiden droegen geen helm.
De auto werd bestuurd door een 19 jarige Apeldoorner.


APELDOORN - Verwarde vrouw aangetroffen

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag (2/06) bij een bushalte in de omgeving van de Gentiaanstraat 49-jarige Apeldoornse, verwarde, vrouw aangetroffen en overgedragen aan een hulpverleningsinstantie. De vrouw had eerder brand gesticht in haar flatwoning aan de Gentiaanstraat en donderdagmorgen vroeg rond 03.00 uur bij diverse woningen op haar galerij aangebeld omdat zij haar woning niet meer in kon. Onderzoek wees uit dat zij eerder in haar woning brand had gesticht. De brandweer bluste enkele kleine brandhaardjes. In overleg met een arts van de GGD werd de vrouw overgedragen aan de crisisdienst van het RIAGG.


APELDOORN - Gewonden door aanrijding


Bij een aanrijding raakten donderdagmorgen (2/06) op Zutphensestraat/IJsselstraat een 49-jarige motorrijder uit Ede en een 30-jarige automobiliste uit Zutphen lichtgewond. De vrouw sloeg rond 08.00 uur linksaf de IJsseldijk in en verleende hierbij geen voorrang aan de motorrijder die door de aanrijding ten val kwam. Een ambulance bracht de man naar het Lukasziekenhuis. Daar bleek hij aan beide armen kneuzingen te hebben opgelopen. De vrouw liep pijn in een been op. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden weggesleept.


APELDOORN - Automobilist onder invloed

De politie heeft donderdagavond (3/06) op de Westenenkerweg een 27-jarige bestuurder van een bestelauto uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie zag dat de man rond 19.35 uur door het rode verkeerslicht van de kruising Arnhemseweg/Eendrachtstraat reed. De politie constateerde op de Westenenkerweg dat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,8. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en voor het negeren van het rode verkeerslicht.


APELDOORN - Rijverbod voor automobilist


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (3/06) een 26-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 02.00 uur op de Laan van Zevenhuizen. Geconstateerd werd dat de man onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,7. Dit leverde hem een boete en een rijverbod op.


WENUM WIESEL - Viijfendertig bestuurders in de fout


Vijfendertig bestuurders van motorvoertuigen overschreden donderdagmorgen (2/06) tijdens een snelheidscontrole op de Zwolseweg in Wenum Wieselde de maximumsnelheid van 50 km per uur. Ruim 1.300 uur bestuurders van motorvoertuigen passeerden de controle. Van hen reden er 35 sneller dan is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur.



---- --