Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


03 juni 2005


Ermelo - Lading aanhangwagen niet juist vervoerd


De politie heeft op donderdagmorgen (02-06) na overleg met de officier van justitie een boete van E 500,- opgelegd aan een 33-jarige automobilist uit Duitsland. De man reed op de N302 en vervoerde op zijn 2 meter brede aanhangwagen een gedeelte van een zomerhuisje met een breedte van 3.17 m zonder dat de aanhangwagen van de juiste waarschuwingsborden te hebben voorzien. Man en vervoermiddel werden onder begeleiding van de politie overgebracht naar het politiebureau waar het zomerhuisje werd overgeladen op een vrachtauto.


Heerde - Auto in volle vaart tegen wegafzetting


Een 58-jarige automobilist uit Deventer botste op donderdag (02-06) rond 14.25 uur tegen een wegafzetting op de A50. In verband met wegwerkzaamheden was er aangegeven dat weggebruikers hun snelheid moesten minderen, niet meer mochten inhalen en op de rechter rijstrook moesten gaan rijden. De man bleef echter met hoge snelheid op de linker rijstrook rijden en na een remspoor van ca 40 meter eindigde de rit tegen de botsabsorder. Gelukkig voor hem werkte het apparaat perfect en bleef de schade beperkt tot de auto. De man bleef ongedeerd en kan een proces-verbaal voor de diverse overtredingen tegemoet zien.


Epe / Heerde / Hattem - 52 bestuurders betrapt bij controles


De politie heeft op donderdag (02-06) van 13.30-22.00 uur tijdens een grootschalige verkeerscontrole aan 52 bestuurders een boete uitgereikt. De controle vond plaats op verschillende plaatsen, waaronder de Sint Jorisweg, Hoofdstraat en S9 te Epe. de Eperweg en Kanaalweg te Emst, de Dorpsstraat en Spechtstraat te Vaassen, de Groteweg te Wapenveld, de Apeldoornseweg te Hattem en de Kamperweg te Heerde. De boetes werden uitgedeeld voor de volgende overtredingen:
* apk verlopen: 2

* geen rijbewijs bij zich: 14

* geen certificaat bij zich: 1

* geen gordel om: 18

* niet handsfree bellen: 2

* te grote constructiesnelheid bromfietsen: 6

* te hoge snelheid personenauto: 2

* buitenlandse personenauto te hoge snelheid (betaald): 1
* geen kentekenplaat: 2

* te veel lading aanhangwagen: 1

* geen kentekenbewijs bij zich: 1

* gladde band: 1

* geen helm (bromfiets) 1

Tevens werd bij 211 bestuurders een blaastest afgenomen.


Ermelo - Examenkandidaten nemen illegale duik


De politie trof op vrijdag (03-06) rond 03.30 uur een groep feestende examenkandidaten aan bij het buitenzwembad aan de Herderlaan waarvan een aantal overduidelijk een clandestiene duik had genomen. De politie noteerde alle namen om bij eventuele schade verhaal te kunnen halen.
Eén van hen weigerde zijn identiteit bekend te maken en gedroeg zich recalcitrant waarop hij werd overgebracht naar het politiebureau. Omstreeks 09.00 uur werd zijn portemonnee met identiteitswijs gevonden bij het zwembad en bleek het te gaan om een 19-jarige Groninger. Tegen hem wordt een proces-verbaal verbaal opgemaakt.
Van de overige "zwemmers" heeft de politie, afhankelijk van eventuele aangerichte schades, een bekeuring in beraad.


Wezep - Parfumdief overlopen


Op donderdag (02-06) vond er rond 13.50 uur een winkeldiefstal plaats in een winkel aan het
Meidoornplein. Toen de eigenaar van de zaak de winkeldief aansprak zette deze het op een lopen. De winkeleigenaar wist mbv wat omstanders de man staande te houden en eiste de gestolen goederen terug. De verdachte wierp hem een flesje parfum toe en gaf na aandringen van de eigenaar ook zijn tassen af. Vervolgens maakte hij zich weer uit de voeten. In de tassen zaten flesjes parfum afkomstig van verschillende winkels uit Wezep en Heerde. Signalement man: negroïde man met een zeer donkere huidskleur, kort zwart kroezend haar, ong. 1.90 m lang, normaal tot grof postuur, Nederlands sprekend. Kleding:
groene/bruine broek en schoenen, bruine lange jas tot op de knie. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Heerde/Hattem - Politie attendeert op dure thuiswerkcentrale


Bij de politie zijn een tweetal meldingen binnen gekomen van mensen die zich gedupeerd voelen door een thuiswerkcentrale die werk en verdiensten aanbied middels advertenties in kranten. Geïnteresseerden kunnen bellen met een 0900 nummer á 0.80 eurocent per minuut. De benadeelden, een 39 jarige man uit Hattem en een mevrouw uit Eefde, hebben de politie gemeld, dat bij het kiezen van dit nummer zij minutenlang een bandje hoorden waarop te horen was, dat er nog meer wachtenden voor hen waren. Uiteindelijk kreeg men niemand aan de lijn en heeft men de verbinding verbroken. Intussen was men wel voor vele euro's aan belkosten kwijt.


EINDE BERICHTEN



---- --