Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Menkaders pony's krijgen vorm

02/06/2005

Ermelo, 2 juni 2005
De resultaten van de totnutoe verreden (inter) nationale menwedstrijden waren voor chef d'équipe Hans Ditzel aanleiding om de samenstelling van de kaders ponyspannen aan te passen. Met de uitbreiding van de A-kaders enkelspan en vierspan neemt de strijd tussen de deelnemers om een felbegeerde plaats in het WK-team toe.

Het A-kader enkelspan pony's is met Geert Bongers (voorheen B-kader), Arjo van Kekem en Yvonne de Ruyter uitgebreid tot 5 menners. Het A-kader vierspan pony's bestaat na de toevoeging van Bert van Lent (voorheen B-kader) en Aart van de Kamp Jr. eveneens uit 5 menners.

Nederland zal met een volledig team deelnemen aan de tweede editie van het Wereldkampioenschap combined pony's dat van 14 t/m 17 juli plaatsvindt in het Britse Catton Hall. Het team bestaat uit maximaal 2 enkelspannen, 2 tweespannen en 2 vierspannen. In iedere categorie telt voor de teamklassering het resultaat van de beste aanspanning die in alle onderdelen de finish haalt. Naast de landenwedstrijd strijden de ponymenners ook om individuele medailles in de drie rubrieken.

Het Nederlandse team wordt tijdens het WK onder aanvoering van chef d'équipe Hans Ditzel bijgestaan door teamveterinair Dirk Journée uit Oldenzaal.

Volledige samenstelling kaders combined pony's:

Enkelspan pony's
A-kader
Dirk van Beckhoven (Oisterwijk)
Geert Bongers (Breda)
Wim de Jong (Lekkerkerk)
Arjo van Kekem (Hoogblokland)
Yvonne de Ruyter (Rotterdam)

B-kader
Yvonne van der Mark-Kabel (Middenbeemster)

Tweespan pony's
A-kader
Ewoud Boom (Nijkerk)
Jan de Boer (Terwolde)
Karel van Kekem (Hoogblokland)

B-kader
Martijn Crince (Uddel)
Udo de Haan (Tynje)

Vierspan pony's
A-kader
Aart van de Kamp Sr. (Putten)
Aart van de Kamp Jr. (Putten)
Bert van Lent (Zuid Beijerland)
Herman Noltes (Rijssen)
Martien van Veen ('s Hertogenbosch)

B-kader
Yvonne Houten-Hovens (Maastricht)
John van Dorresteijn (Soest)

Bron: KNHS