Politie Zaanstreek-waterland


19:42 02-JUN-05
ZAANDAM, RUSTENBURG

Aanhouding voor mishandeling agenten

De politie heeft een 39-jarige man uit Westzaan aangehouden omdat hij geweld gebruikte tegen politiemensen. Surveillerende agenten zagen de auto van de man op het Rustenburg staan met twee wielen op de stoep en deels op een zebrapad. Terwijl een van de agenten een bekeuring uitschreef, kwam de man aanlopen. Hij stapte in zijn auto, startte de motor en kondigde aan dat hij weg zou rijden. Vervolgens stapte de man weer uit. Omdat de man vermoedelijk te veel had gedronken, ging een agent tussen hem en de auto staan. Daarop greep de Westzaner de agent bij de keel en deelde een vuistslag uit. Ook nadat de man was gepeperd, bleef hij naar de agenten uithalen. Na veel duw en trekwerk konden de agenten, met hulp van een aantal omstanders, de Westzaner boeien en overbrengen naar het politiebureau. Daar bleek de man inderdaad onder invloed van alcohol: hij blies 670 ug/l, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. De man werd in verzekering gesteld.

00:12 03-JUN-05
PURMERLAND, PURMERLAND

Auto op z'n kop in tuin

Een dronken automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag met zijn auto op z'n kop in een tuin beland. De politie heeft de bestuurder aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. De 26-jarige man uit Landsmeer kwam op het Purmerland in de rechterberm terecht. Hij reed vervolgens door drie tuinen heen en ramde onderweg een lantaarnpaal en een kastje van een rioolpomp. De auto kwam uiteindelijk in de derde tuin, op z'n kop tot stilstand. De Landsmeerder werd overgebracht naar het politiebureau en blies 985 ug/l, viereneenhalf keer de toegestane hoeveelheid.

02:53 03-JUN-05
KROMMENIE, IEPENSTRAAT

Politie zoekt eigenaar gestolen fiets

De politie is op zoek naar de eigenaar van een blauwe Centano kinderfiets. Surveillerende agenten zagen een bekende veelpleger, een 38-jarige Zaandammer, op het rijwiel fietsen in de omgeving van het station Krommenie. Omdat het slot geforceerd was, werd de Zaandammer aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de fiets in beslag, alsmede een nijptang die de verdachte bij zich had. De Zaandammer werd in verzekering gesteld. Helaas heeft niemand aangifte gedaan van de diefstal. De politie verzoekt de eigenaar contact op te nemen met politiewijkteam Krommenie via 0900-8844.


---- --