Politie Drenthe

Vrijdagmiddag, nu de echte berichten

Assen 03-06-2005

Politie houdt fietsendief aan
ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 19-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De 40-jarige aangeefster uit Assen meldde de diefstal. Haar fiets was weggenomen van een bedrijventerrein aan de Lindelaan. Op basis van getuigenverklaringen is de verdachte uiteindelijk aangehouden. Hij heeft de diefstal bekend. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-14660)

Politie houdt jongen aan vanwege ongeldig treinbewijs ASSEN De politie heeft donderdagavond op het Stationsplein een 19-jarige jongen uit Tolbert aangehouden. De verdachte zat in de trein van Groningen naar Zwolle. Nadat de conductrice hem naar zijn plaatsbewijs had gevraagd, toonde hij een ov-jaarkaart. De jongen leek echter niet op de foto van de jaarkaart. Daarop werd zijn legitimatiebewijs gevraagd. Hij had geen bewijs bij zich en werd lastig, waarop de politie is gebeld. Plotseling bleek de verdachte wel een identiteitsbewijs op zak te hebben. Hierop stond een andere naam en foto dan op de OV-jaarkaart. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bekende dat de jaarkaart niet van hemzelf was. De jongen is ingesloten voor verhoor. (BPS 05-146140)

Man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld BORGER De politie heeft vrijdagmorgen een 33-jarige man uit Schoonebeek aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Een 32-jarige vrouw uit Schoonebeek deed donderdagavond aangifte van mishandeling door de verdachte in een woning in Borger. De man heeft zich uiteindelijk zelf bij de politie gemeld. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 05-146146)

Politie houdt jongen aan wegens bedreiging met balletjespistool EMMEN Twee jongens van 16 jaar uit Emmen deden donderdagmorgen aangifte van bedreiging. Eerder die morgen werden zij op de Angelsoerdijk door een jongen met een voorwerp bedreigd. Op basis van een getuigenverklaring heeft de politie een 14-jarige jongen uit Emmen aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor en heeft uiteindelijk bekend. Het balletjespistool waarmee gedreigd werd, is in beslag genomen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-145875)

Politie bekeurt man voor openbaar dronkenschap
ASSEN De politie heeft donderdagavond een 48-jarige man uit Assen bekeurd voor dronkenschap op de openbare weg en voor het bij zich hebben van alcoholhoudende dranken. De man liep op de Nobellaan en was onvast ter been. (BPS 05-146136)

Politie houdt diverse controles
MEPPEL/NIJEVEEN De politie heeft donderdagmiddag op diverse plaatsen in Meppel en Nijeveen een verkeerscontrole met de lasergun gehouden. Eén bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen op de Haakswoldweg omdat hij te hard reed (89 km waar 60 is toegestaan). Op de Nieuwe Meppelerweg in Nijeveen is een verbaal uitgeschreven omdat een bestuurder 122 km/uur reed waar 80 is toegestaan. Op diezelfde weg reed een snorfietser 54 km/uur in plaats van 25 km/uur. Bovendien zijn 5 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet handsfree bellen. (BPS 05-146034)
HOOGEVEEN Op diverse plaatsen in Hoogeveen is donderdagavond door de politie gecontroleerd. In totaal zijn processen-verbaal uitgeschreven voor het parkeren op plaatsen waar een parkeerverbod geldt (5x), het niet dragen van een autogordel (4x), het niet handsfree bellen (1x), het rijden met een aanhangwagen met gladde banden (1x) en het niet hebben van goed werkende verlichting van de aanhangwagen (1x). ASSEN De politie heeft in de omgeving van Assen controles uitgevoerd. In totaal zijn bekeuringen uitgeschreven voor: niet handsfree bellen (1x), onterecht voeren van mistlampen (1x), stilstaan op de fietsstrook (1x) en het parkeren in een voetgangersgebied. (BPS 05-146124)

Woning, caravan en auto in de brand
ANSEN De politie kreeg vrijdagmorgen rond 5 uur een melding van een brand aan de Meulekaamp. Er zou een auto in de brand staan, maar toen de hulpverleningsdiensten ter plaatse waren, bleek dat ook een gedeelte van de woning in brand stond, evenals de caravan. De bewoners zouden vandaag op vakantie gaan. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. (BPS 05-146169)
Aanrijding autos
MEPPEL De politie kreeg vrijdagmiddag rond 12.30 uur een melding van een aanrijding op de Hoogeveenseweg. Een 43-jarige man uit Hoogezand remde af voor het oranje verkeerslicht. Toen hij stil stond naderde een 38-jarige vrouw uit Alteveer van achteren en botste op haar voorganger. Zij klaagde over haar nek en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar dochtertje, die los tussen de voorstoelen stond, bleef ongedeerd. Tegen de bestuurster is proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van een gordel. (05-146298)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Ron Reinds neemt de voorlichting vrijdag tussen 15.00 uur en 18.00 uur over.