Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 3 juni

Alkmaar 03-06-2005 - 16.00 uur

Verkeerscontroles

Hoorn, donderdag 2 juni 2005.

Donderdagmiddag en avond werd het verkeer op een groot aantal wegen in Westfriesland gecontroleerd. Hierbij werd gebruik gemaakt van een opvallende politiemotor. Tijdens deze controle werden 38 bestuurders bekeurd. Het hoogst scoorden het rijden zonder gebruik te maken van een veiligheidsgordel (7) en het rijden zonder helm(7). Ook het bellen vanuit de auto zonder gebruik van een handsfree set (6) en het rijden zonder helm (5) scoorden hoog. De andere overtredingen hadden vooral betrekking op technische mankementen.

De Goorn, donderdag 2 juni 2005.

Donderdagmiddag werd op de Burg een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 18 autobestuurders bekeurd omdat ze de maximum toegestane snelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u. Daarnaast werden vijf bestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Alkmaar, donderdag 2 juni 2005.

Donderdagmiddag werd op de Koelmalaan een verkeerscontrole gehouden waarbij 13 autobestuurders werden bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Daarnaast werden een aantal bromfietsen gecontroleerd. In vier gevallen bleek de constructiesnelheid te hoog te zijn. Eén bromfietser droeg geen helm en één was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Eén bromfiets werd uit het verkeer genomen voor het instellen van een technisch onderzoek. Tot slot werden drie automobilisten bekeurd omdat zij telefoneerden vanuit hun auto zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Vrouw aangehouden na belediging agente

Alkmaar, donderdag 2 juni 2005.

Donderdagmiddag werd een 41-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden op het Mallegatsplein. De vrouw beledigde kort daarvoor een agente. De vrouw was, naar aanleiding van een door haar ingediende klacht, uitgenodigd voor een gesprek in het politiebureau. Na het gesprek verliet de vrouw het politiebureau en uitte een aantal beledigingen in de richting van een agente. Kennelijk was het gesprek anders verlopen dan de vrouw had gewild of verwacht. Zij is aangehouden en in de loop van de middag, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Diefstal auto

Castricum, donderdag 2 juni 2005.

Donderdag heeft de eigenaar van een personenauto aangifte gedaan van diefstal van zijn voertuig. Hij parkeerde zijn auto op woensdag 1 juni omstreeks 17.00 uur op het parkeerterrein aan de Kramersweg. Toen hij die middag omstreeks 17.45 uur terug kwam bleek de auto te zijn verdwenen. Het gaat om een auto van het merk Porche, type 911SC coupé. De auto is groen van kleur en voorzien van het kenteken SF-DN-47.

Rijden onder invloed van alcohol

Den Helder, donderdag 2 juni 2005.

Donderdagavond werd een 47-jarige bestuurder van een personenauto uit Callantsoog aangehouden op de Sluisdijkstraat. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 540 ug/l. Dat is nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Den Helder, vrijdag 3 juni 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 42-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Middenweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 430 ug/l. Nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Den Helder vrijdag 3 juni 2005.

Enkele uren later werd eenzelfde misdrijf geconstateerd bij een 43-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder. Hij reed over de Spoorgracht en blies 490 ug/l., ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Tuitjenhorn, vrijdag 3 juni 2005.

In dezelfde nacht werd op de Manusveert een 23-jarige autobestuurder uit Tuitjenhorn aangehouden. Ook bij deze chauffeur werd alcoholgebruik geconstateerd. Deze bestuurder komt de twijfelachtige eer toe dat hij de meeste alcohol te heeft gedronken. Hij blies namelijk 560 ug/l.

Twee jongens aangehouden op verdenking van dealen

Alkmaar, donderdag 2 juni 2005.

Donderdagavond zijn twee jongens van 16 jaar en afkomstig uit Alkmaar aangehouden op Magdalenastraat. Surveillerende agenten zagen dat de twee zich verdacht gedroegen en zich mogelijk schuldig maakten aan het dealen van harddrugs. Na staandehouding werd bij één van de twee een vijftal bolletjes met cocaïne/heroïne aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Beide jongens zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden na bedreigingen

De Koog, donderdag 2 juni 2005.

Donderdagavond werd een 17-jarige jongen uit Medemblik aangehouden in een horecabedrijf aan de Dorpsstraat. De jongen gedroeg zich zeer agressief in de richting van medewerkers van het bedrijf en bedreigde hen met de dood. Ook dreigde hij het bedrijf in de brand te steken. De jongen vertoonde hetzelfde gedrag ook al een dag daarvoor in hetzelfde bedrijf. Om die reden werd hem verzocht het bedrijf te verlaten. Hierop uitte de jongen de dreigementen. Nadat de verdachte was aangehouden richtte hij zijn agressie op de agenten en bedreigde hen eveneens met de dood. Hij is overgebracht naar het politiebureau en is daar ingesloten.

Fietser gewond na val

Akersloot, donderdag 2 juni 2005.

Donderdagavond raakte een 16-jarige fietser uit Akersloot gewond nadat hij ten val was gekomen met zijn fiets. Hij reed over de Startingerweg op het viaduct. Op een gegeven moment gleed zijn voet van de trapper waardoor hij de macht over het stuur verloor. Hij botste tegen de reling. Met letsel aan zijn heup en knie is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Drie personen aangehouden in gestolen auto

Alkmaar, vrijdag 3 juni 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden twee jongens van 17 en 18 jaar en een 38-jarige man, allen afkomstig uit Alkmaar, aangehouden op de Frans Halsstraat. De drie zaten in een auto die gestolen was in Maarssen. De bestuurder, de 38-jarige, verklaarde de auto van een kennis te hebben geleend. Alle drie verdachten zijn voor verder onder onderzoek ingesloten.