Ingezonden persbericht

Joris Toonders lanceert profielensites

ZEVENBERGEN, 20050603 -- Yonego, het internetbedrijf van de 17-jarige internetondernemer Joris Toonders, heeft de profielensites SweetBabes.nl en CoolDudes.nl gelanceerd. Via de 2 aan elkaar gekoppelde internetsites kunnen jongeren een eigen profiel aanmaken, waarna ze o.a. een foto kunnen toevoegen, elkaar punten (zogenaamde 'puntos') kunnen geven, berichtjes kunnen sturen en een weblog kunnen bijhouden.


Meisjes kunnen een profiel aanmaken bij SweetBabes, jongens bij CoolDudes. De doelgroep bestaat uit alle jongeren in de leeftijd van 13 tot 19 jaar, maar is ook toegankelijk voor ouderen. Wel bestaat er een minimum leeftijd van 13 jaar op de sites.
Belangrijke voordelen van de sites zijn met name de hoeveelheid fotoruimte, het aantal berichten en de hoeveelheid zogenaamde buddies (vrienden) die leden kunnen toevoegen.

De groei zal een kwestie van tijd zijn, we zijn druk bezig met een grootschalige promotiecampagne en hebben hier grote verwachtingen van, aldus Joris Toonders.
De hoeveelheid profielen is voor dit soort sites natuurlijk de meest belangrijke factor van succes, al speelt ook de interactie met de bezoeker een grote rol. Maar gezien de forums, de chatbox en de SMS-diensten voldoen de sites daar in ieder geval al ruimschoots aan.

Joris Toonders: "We vertonen nergens advertenties op de sites, in combinatie met de andere extra (gratis) mogelijkheden bieden we hiermee dus een groot voordeel t.o.v. de concurrentie. Omzet genereren we uit diverse betaalde SMS-diensten zoals de SMS chat of wanneer leden VIP member worden. Als VIP member krijgen gebruikers o.a. de beschikking over extra mogelijkheden, meer foto-ruimte en kunnen ze nog meer buddies toevoegen."



Ingezonden persbericht