Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district tilburg (3/6)

TILBURG, 3 juni 2005

Verwarde man aan gehouden na bedreiging Hoevenaar

TILBURG: Vanmorgen is rond 11.00 uur op het terrein van een instelling aan de Bredaseweg een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden die een 34-jarige man uit Hoeven bedreigd had. De verdachte die niets met de instelling daar te maken heeft, verzette zich hevig bij zijn arrestatie. De politie was ter plaatse gegaan na de melding van de Hoevenaar. Hij was op weg met zijn auto met aanhangwagen naar de manege daar. De verdachte was met de auto achter hem gestopt en daarna de aanhangwagen ingekropen. Nadat de Hoevenaar daar wat van zei, rende de man uit de aanhangwagen en ging in de auto van de aangever op de vloer van de bijrijderplaats zitten. De verdachte nam daarop een dreigende houding aan en maakte slaande bewegingen in de richting van de aangever. Hierop heeft de Hoevenaar de auto met daarin de verdachte afgesloten en de komst van de politie afgewacht. De Eindhovenaar verklaarde een psychose te hebben gehad omdat hij zijn medicijnen niet had ingenomen. De verdachte wordt door de crisisdienst GGZ beoordeeld.

Man opgepakt na bedreiging buschauffeur

TILBURG: De politie heeft vanmiddag omstreeks 14.00 uur op de Spoorlaan een 24 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt nadat hij op het station CS een buschauffeur bedreigd had. De dreigementen werden door de man geuit toen er tussen zijn vriendin en de buschauffeur een discussie ontstond vermoedelijk over de geldigheid van een bepaalde kleur strippenkaart voor een medepassagier als er met een OV-jaarkaart gereisd wordt. Volgens de chauffeur was dat niet geval. Hierop dreigde de verdacht een mes te pakken en versterking te halen. Overigens is er geen mes getoond. De verdachte werd door agenten achterhaald op de Spoorlaan. Ook van zijn 18-jarige vriendin is een verklaring opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vonnisklant aangehouden

TILBURG Gisteren is aan het eind van de middag in het kader van het overlastproject dat draait op en rondom de Gasthuisring een 28-jarige Tilburger gecontroleerd. Hij bleek nog gesignaleerd te staan voor een vonnis van 6 dagen zitten c.q. het betalen van 414 euro. De man is ingesloten.

Vijf winkeldieven aangehouden in Tilburg

TILBURG: Gistermiddag zijn bij de grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat twee vrouwen betrapt op winkeldiefstal. Een 55-jarige Tilburgse en haar 23-jarige dochter hebben gistermiddag verschillende goederen uit deze winkel meegenomen zonder deze bij de kassa te betalen. Een beveiligingsbeambte zag dat de 55-jarige vrouw in een rolstoel een pak Pampers tussen haar benen stopte. Haar dochter deed een pak Pampers en bramen in de kinderwagen. De goederen werden niet afgerekend. Bij de controle bleek dat het tweetal ook in enkele andere winkels goederen gestolen had. Zo kwamen er slippers uit een schoenenwinkel, een broeksriem uit een kledingzaak en doekjes afkomstig van een drogisterij tevoorschijn. Volgens de dames was het allemaal vergeten werk. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG: Bij een kledingzaak aan de Heuvelstraat zijn gisteren twee meisje van 13 en 15 jaar betrapt op winkeldiefstal. Ze hadden twee sleutelhangers in de vorm van een hartje ter waarde van 2,50 gestolen. Ze hadden de accessoires in hun jas gestopt en waren daarna naar buiten gelopen zonder deze spullen te betalen. Een van de meisjes vond het nodig haar naam en arrestatiedatum in de muur van de ophoudcel te krassen. Ouders hierop aangesproken.

TILBURG: Bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg is gisteravond een 25-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal. De man gaf bovendien bij zijn arrestatie een valse naam op. Hij had twee flessen Bacardi en een blikje export bier in zijn tas gestopt en was zonder af te rekenen naar buiten gelopen. Aan het bureau gaf hij een valse naam op. Een politieman herkende de verdachte echter als een 25-jarige Tilburger. Vanwege zijn dronkenschap werd hij ingesloten en pas vanmorgen afgehoord. Hij krijgt nu drie processen-verbaal, namelijk winkeldiefstal, het zich niet kunnen legitimeren en het opgeven van een valse naam,

Rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: Gisteravond is tijdens een alcoholcontrole die de politie hield op het NS-Plein een 24-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 420 ugl, wat overeenkomt met circa 0,95 promille. Een 41-jarige Tilburger werd vannacht betrapt toen hij slingerend met zijn auto over de Schubertstraat reed. Hij blies 930 ugl wat overeenkomt met 2,1 promille

De 24-jarige Tilburger verdachte verklaarde vier flesjes bier gedronken te hebben. De vier agenten hebben bij deze controle tussen 20.45 en 21.45 uur 67 voertuigen gecontroleerd. De 24-jarge Tilburger was bij deze controle de enige overtreder. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vannacht is omstreeks 02.30 uur een 41-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen de verdachte met zijn auto rijden op de Schubertstraat. Hij was zichtbaar niet meer in staat zijn voertuig naar behoren te besturen. Hij slingerde op de weg van links naar rechts. Toen hij werd staande gehouden was hij onvast ter been en sprak met dubbele tong. De verdachte had niet veel toe te voegen aan deze feiten. het is zoals het is vatte hij het kort maar krachtig samen.

Politie onderzoekt inbraken in bedrijfspanden

TILBURG: Gisteravond is omstreeks 23.00 uur ingebroken in een bedrijf gevestigd aan de Dr. Anton Philipsweg. Het pand ligt op een bedrijventerrein dat is afgesloten met een hekwerk. Aan de zijde van de Goirleseweg was in het hekwerk een gat gemaakt. De dieven hebben vervolgens het glas van een brandgangdeur ingeslagen. Ze hebben uit de kantoren vier flatcreens gestolen.

HILVARENBEEK: Bij een bedrijf aan de Slibbroek is vannacht geprobeerd in te breken. Met een gestolen Ford Sierra werd de voorpui geramd. Waar de auto gestolen is, is nog niet duidelijk. Er is niets uit het bedrijf ontvreemd. De ramkraak vond tussen 01.15 en 02.45 uur. Een buurtbewoner hoorde rond 02.45 een klap maar dacht dat ze het droomde. De auto is door de daders achtergelaten. De politie stelt een nader onderzoek in.

OISTERWIJK: Vannacht is ingebroken bij een bedrijf aan de Lind. Er zijn diverse maatpakken en stropdassen gestolen. Aan de achterzijde van het pand, aan de kant van de Balbian Versterlaan is een hek verplaatst. Daarna is een houten schot weggebroken, waardoor men toegang tot het magazijn kreeg. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk