Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 3 juni 2005

Politie onderzoekt vechtpartij

BERGEN OP ZOOM: De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij, die donderdagavond omstreeks 21.30 uur plaatsvond aan de Cavaleriestraat. Twee jongemannen kregen het verbaal aan de stok met een groepje voetballende jongeren, die hierop versterking inriepen. Deze persoon deelde uiteindelijk de nodige klappen en schoppen uit aan de twee jongemannen. Toen de slachtoffers al op de grond lagen, werden ze onder meer tegen hun hoofd geschopt. De dader werd hierin geassisteerd door een onbekend aantal anderen. Eén van hen is uiteindelijk van huis uit per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Hij heeft aangifte bij de politie gedaan van de mishandeling.

Jongeman rijdt zonder rijbewijs

BERGEN OP ZOOM: Politiemensen zagen donderdagnacht omstreeks 1.30 uur een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom een personenauto besturen. De jongeman gaf tegenover de politiemensen direct eerlijk toe dat hij nog niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij is hierop meegenomen naar het politiebureau.

Politie bemiddelt in onenigheid tussen hondenbezitters

BOSSCHENHOOFD: Donderdagavond heeft de politie een onderzoekje ingesteld, nadat het aan de Pastoor van Breugelstraat was uitgelopen op onenigheid tussen twee hondenbezitters. Een 49-jarige man uit Fijnaart liep met zijn hond over het trottoir, toen plotseling drie honden wisten te ontsnappen uit een omheind grasveldje en op de man en zijn huisdier afrenden. Uit voorzorg deelde de man een aantal trappen uit, tegen en in de richting van de drie honden. Een 39-jarige vrouw uit Bosschenhoofd, de eigenares van de dieren, stapte hierop boos op de man af en gaf hem een tik met de vlakke hand op het hoofd. Ze verklaarde tegenover de politie niet de intentie te hebben gehad de man daadwerkelijk te bezeren.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Donderdag kreeg de politie aan het einde van de middag het telefonisch verzoek ter plaatse te komen bij een worsteling op het Roselaarplein. Ter plaatse bleek winkelpersoneel, met behulp van een passant, een 28-jarige Roosendaler in de kraag te hebben gegrepen. De man had getracht een drietal dekbedovertrekken te stelen. Later meldde zich bij de politie nog een tweede winkelier, die zegt enkele dagen geleden slachtoffer te zijn geworden van dezelfde winkeldief. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De man is in verzekering gesteld.

Politie houdt joyrider aan

ROOSENDAAL: Twee politiemannen fronsten vrijdag kort na middernacht de wenkbrauwen bij het zien van de rare capriolen van een automobilist. Toen de 19-jarige man uit Bergen op Zoom werd aangehouden, bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bovendien stond tegen hem nog een vonnis open van 75 euro. Bovendien bleek de auto buiten medeweten van de eigenaar voor het ritje te zijn geleend. Zowel de bestuurder als de inzittende (de zoon van de autobezitter) werd meegenomen naar het politiebureau.

Attente rijschoolhoudster treedt op tegen spookrijder

HEERLE: Een 77-jarige man uit de gemeente Roosendaal is donderdagmiddag door een attente rijschoolhoudster tegen zichzelf in bescherming genomen. Juist op het moment dat de verwarde man bij de afrit Heerle in de tegengestelde rijrichting de rijksweg A58 op wilde rijden, verliet de vrouw hier de snelweg. Ze heeft adequaat opgetreden door de man op zijn fout te attenderen, zijn gegevens te noteren en de politie in te schakelen. Naar de rijvaardigheid van de man zal een onderzoek worden ingesteld.

WOUW: Donderdag was de politie in de ochtendspits ongeveer op dezelfde locatie ook al in actie gekomen. Toen constateerde een politieman dat de bestuurder van een personenauto op de Rijksweg A58 ter hoogte van Wouw over de vluchtstrook reed. Omdat hier overduidelijk geen noodzaak voor was, kan de automobilist binnenkort een acceptgiro van 160 euro in zijn brievenbus verwachten.

Auteur: Manon Ostendorf