Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 3 juni 2005

Politie houdt jongen aan na bedreigen en mishandelen leraren

BREDA: Bij een school aan de Rijnesteinstraat heeft de politie vrijdagmorgen een 14-jarige leerling uit Oosterhout aangehouden voor bedreiging van leraren op de onderwijsinstelling. De jongen kreeg het rond 10:30 uur om nog onbekende reden met enkele leerlingen aan de stok. Over en weer vielen tussen de jongen en de andere klappen, waarop leraren de ruziënde jongens uit elkaar haalden. Korte tijd later kreeg de Oosterhouter opnieuw ruzie met andere medescholieren. Opnieuw probeerde leraren de ruzie te sussen maar de 14-jarige jongen was niet tot bedaren te krijgen. Bij een poging hem rustig te krijgen begon de jongen bedreigende taal te uiten en mishandelde enkele leraren van de school. Nadat hij van het schoolplein afging bekogelde hij de school en een leraar met stenen. Niemand werd door de stenen geraakt. De gewaarschuwde politie hield de jongen aan. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig en bedreigde ook de agenten met de dood. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op het bureau betuigde de jongen spijt voor zijn daden. De politie stelt een onderzoek in en maakt een proces-verbaal op.

Bredase aangehouden na klap aan horecamedewerkster

BREDA: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige inwoonster van Breda aangehouden, nadat zij in een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat een medewerkster van de garderobe een klap in haar gezicht had gegeven. De Bredase vond dat zij te lang moest wachten bij de afgifte van haar jas en gaf een klap toen ze naar haar mening van de vrouw een te grote mond kreeg. De Bredase is voor verhoor ingesloten en na verhoor in de loop van de ochtend heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de mishandeling en maakt proces-verbaal op.

11-Jarige jongen geschept door personenauto

BREDA: In zijn woonplaats is donderdagmiddag een 11-jarige jongen uit Breda geschept door een personenauto. De jongen was aan het voetballen op een grasveldje langs de Mgr. De Vethstraat toen zijn bal de weg oprolde. Een van rechtskomende personenauto, stopte om de jongen zijn bal te laten pakken. Een 43-jarige automobiliste uit Breda die van links kwam aanrijden, kon niet meer op tijd tot stilstand komen en schepte de 11-jarige jongen. De jongen kwam terecht op de motorkap en vervolgens op de grond. De jongen liep hierbij twee flinke bulten op het hoofd en wat schaafwonden op hoofd en elleboog op.

Politie houdt lastige taxiklant aan

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen rond 04.00 uur een lastige taxiklant aangehouden op de Vlielandstraat. De taxiklant, een 20-jarige inwoner van Breda, had zich gedurende de taxirit opstandig en agressief gedragen. Bij het uitstappen op de Vlielandstraat zag de taxichauffeur dat zijn passagier met gebalde vuist een slaande beweging in zijn richting maakte. Tussen de taxichauffeur en de 20-jarige man ontstond een schermutseling waarbij de taxichauffeur kans zag de man vast te houden totdat de politie arriveerde. Deze hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau alwaar hij is ingesloten. Tijdens de schermutseling raakte de taxichauffeur gewond aan zijn knie, ook het interieur van de taxi liep schade op. De Bredanaar is voor verhoor ingesloten.

Woninginbraak

BREDA: Donderdag tussen 10.30 uur en 12.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Vredenburchsingel in Breda. Tijdens afwezigheid van de bewoner werd de woning doorzocht en werden diverse sieraden weggenomen. De politie is een buurtonderzoek gestart en de technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Politie controleert snelheid

BREDA: Aan de Lunetstraat en Westerhagelaan heeft de politie van Team Prinsenbeemden vrijdag tussen 11:30 en 13:00 uur een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Agenten hebben 23 bekeuringen uitgeschreven aan de bestuurders die direct met een gele bon hun weg mochten vervolgen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Inbraak in bestelauto

KLUNDERT: Op donderdag is aangifte gedaan van inbraak in een bestelauto die in de nacht van woensdag op donderdag stond geparkeerd aan de Mauritsweg. Men is in de auto gekomen, door het open breken van het portier. Uit de auto werd een grote hoeveelheid gereedschap en geluidsapparatuur gestolen.

Inbraak in garagebox

KLUNDERT: In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een garagebox aan de Prins Willemstraat. Men is de garage binnen gekomen door het forceren van de deur. Uit deze garage werd eveneens een grote hoeveelheid gereedschap gestolen.

Bromfietser gewond na aanrijding

STANDDAARBUITEN: Donderdag vond een verkeersongeval plaats tussen een bromfiets en een auto op de Noordhoeksedijk. De 19-jarige bromfietser uit Bergen op Zoom raakte bij het ongeval gewond. Twee bestuurders van een personenauto reden rond 06:45 uur bijna gelijktijdig een wegversmalling in. Om een aanrijding te voorkomen week een bestuurder sterk naar rechts uit. Hij raakte daarbij de bromfietser, die hierdoor ten val kwam en van de dijk is gevallen. De gewonde bromfietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal.

Bejaarde vrouw (81) slachtoffer van zakkenrollerij

ZEVENBERGEN: Een 81-jarige inwoonster van Zevenbergen is op donderdag op markt aan de Noordhaven slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De vrouw deed aangifte van de diefstal, nadat een zakkenroller rond 16:00 uur kans had gezien haar portemonnee uit haar tas te halen en mee te nemen, terwijl zij boodschappen deed op de markt. In de portemonnee zat geld en een identiteitskaart.

Diefstal uit autos

MOERDIJK: De politie van team Moerdijk heeft vrijdag drie aangiftes binnen gekregen van inbraak in een personenauto. De inbraken vonden plaats aan de Wede, Zwingelspaan en de Perzikkruid in de nacht van donderdag op vrijdag. In alle gevallen bestond de buit uit geluidsapparatuur. De dader kwam in twee gevallen de auto in na het forceren van een portier. In het derde geval is het onduidelijk hoe de dader in de auto is gekomen.

Diefstal van een personenauto

WILLEMSTAD: Vrijdag is aangifte gedaan van diefstal van een personenauto, merk Renault, type Clio. De auto is voorzien van het kenteken 56-HZ-JP. De auto stond afgelopen week afgesloten geparkeerd aan het Steenpad. Vrijdagmorgen werd de diefstal ontdekt.

Auteur: Henk Snepvangers