Edelman - DLV


3 - 6 - 2005

Canon maakt iR-serie compleet met iR5570 en iR6570

Canon Nederland maakt met de introductie van twee nieuwe multifunctionals (MFPs) zijn zwart-wit imageRunner-serie compleet. Met de introductie van de iR5570 en iR6570 heeft Canon in nog geen twaalf maanden een compleet nieuwe multifunctionele zwart-wit office-range geïntroduceerd met snelheden vanaf 22 tot 105 afdrukken per minuut. De nieuwe iR5570 en iR6570 hebben een afdruksnelheid van respectievelijk 55 en 65 paginas per minuut. Door toepassing van de allerlaatste technologie, Inductie Fusing, is de opwarmtijd minder dan 30 seconden en de tijd voor de eerste afdruk (FCO) slechts 3,3 seconden. De machines zijn gebaseerd op Canons MEAP® (Multifunctional Embedded Application Platform)*. De iR5570 en iR6570 zijn door veelzijdige hard- en software uitbreidingsmogelijkheden breed inzetbaar in veel verschillende omgevingen. Zo zijn de machines uit te voeren met scan- en e-mailfaciliteiten. Hierdoor is het mogelijk PDF-bestanden te creëren die digitaal te doorzoeken zijn (PDF OCR). Tevens zijn deze modellen uit te breiden met Web Access, waarmee gebruikers in staat zijn internet- of intranetgegevens op te roepen en te bekijken op de display van de MFP.

Documentbeveiliging

Omdat documentbeveiliging van toenemend belang is voor gebruikers, zijn de iR5570 en iR6570 uitgerust met diverse
beveiligingsmogelijkheden. Middels secure printing worden documenten alleen geprint wanneer de gebruiker bij de printer staat en daar een pincode ingeeft. Daarnaast bestaat de mogelijkheid alle data op de harde schijf te versleutelen en periodiek te verwijderen. Bij beveiligd printen en documentverzending vanaf de MFP worden PDF-documenten versleuteld ter voorkoming van verlies of diefstal van vertrouwelijke gegevens. Versleutelde documenten kunnen alleen geopend worden met een persoonlijke toegangscode.

Opties voor gehandicapten

Voor de iR5570 en iR6570 zijn er uitbreidingen voor minder-validen beschikbaar om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Met speciale software kunnen medewerkers met een lichamelijke handicap vanaf hun pc of laptop de MFP volledig bedienen. De ADF (Automatic Document Feeder) is voor rolstoelgebruikers eenvoudiger te openen en te sluiten door de toevoeging van een ADF Disability Handle.

Milieu

Deze nieuwe zwart-wit MFPs voldoen al aan de RoHS-richtlijn van de Europese Unie. Deze bepaling houdt in dat elektronische apparatuur die na 1 juli 2006 op de markt wordt gebracht, geen gevaarlijke stoffen mag bevatten.


* MEAP is het geïntegreerde Java-platform waarmee klantspecifieke softwareapplicaties op de MFP kunnen draaien om het print- en documentmanagement naar behoefte van de gebruiker in te richten.

Meer over Canon:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: www.canon.nl

Canon
Marcel Surendonk
tel: 023 567 02 11
e-mail: m.surendonk@canon.nl

Edelman
Leoni Janssen
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: leoni.janssen@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl