Gemeente Gouda


begrip voor zorg asbest koningshof (03/06/05)

Wethouder Roland van Schelven heeft kennis genomen van een vlugschrift dat in de buurt van de bouwlocatie Koningshof is verspreid en waarin staat dat het verwijderen van asbest onzorgvuldig is uitgevoerd. De gemeente heeft een week geleden contact opgenomen met de verantwoordelijke projectontwikkelaar die opdrachtgever is van de sloop. De projectontwikkelaar heeft ons wederom de bevestiging gegeven dat de sloop is uitgevoerd door een gerenommeerd gecertificeerd bedrijf en naar behoren is uitgevoerd.

Wethouder Van Schelven heeft begrip voor de zorg van omwonenden. Asbest is gevaarlijk materiaal. Dat is ook de reden dat de overheid strenge wetten heeft opgesteld. De afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente heeft bij de afgifte van de sloopvergunning gecontroleerd of de sloper over de juiste papieren beschikt. Het gaat om een gerenommeerd en gecertificeerd sloopbedrijf. De wethouder heeft zich vorige week door de projectontwikkelaar, die opdrachtgever is van de sloop, laten informeren over de gang van zaken. Op basis van deze informatie heeft de gemeente een verklaring uit doen gaan. De projectontwikkelaar heeft ons vandaag laten weten dat omwonenden begin volgende week een informatiebrief ontvangen.

Van Schelven: Indien bewoners van mening zijn dat er regels zijn overtreden dan is het goed dat zij hiervan melding maken bij de instanties die daar wat mee kunnen doen. Op die manier is het mogelijk om op basis van onderzoek de precieze gang van zaken boven water te krijgen. Ik hoop van harte dat de zorg van omwonenden op korte termijn kan worden weggenomen. Ik zet mij waar mogelijk hier ook actief voor in.

Footer