Gemeente Gouda


verbouwing stadswinkel buytenerf klaar (03/06/05)

Vandaag, 3 juni is de verbouwde Stadswinkel Buytenerf te Gouda officieel geopend door Jan Vermeij (wethouder Publiekszaken), Theo de Bakker (CWI) en Marco Klein Heerenbrink (UWV). In Stadswinkel Buytenerf werken het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), de dienst Arbeid en Inkomen en Publiekszaken van de gemeente Gouda samen. Om haar klanten beter van dienst te zijn, is Stadswinkel Buytenerf de afgelopen weken grondig verbouwd. Ter gelegenheid van de opening worden op maandag 6 juni de klanten van de Stadswinkel de gehele dag ontvangen met een kopje koffie of thee en iets lekkers.

De nieuwe inrichting van de Stadswinkel heeft onder andere een vernieuwde wachtruimte met informatie over de actuele wachttijden, ruime doorlooppaden en een klantvriendelijke uitstraling. In de hal hangen op diverse plekken computers waarop bezoekers informatie over de gemeente Gouda, CWI of UWV kunnen opvragen. Er is één centrale balie die de mensen doorverwijst naar de betreffende instanties in de hal en eventueel volgnummers uitreikt.

stadswinkel buytenerf
De Stadswinkel biedt een breed scala van diensten aan een gemêleerde groep klanten die bestaat uit de inwoners van Gouda en omliggende gemeenten. Hier kan de burger terecht voor publiekszaken, werk of inkomen. Wat alle partners bindt, is dat ze hun dienstverlening klantgericht inrichten én graag willen dat iedereen snel en gemakkelijk de weg vindt in dit publieke warenhuis. Stadswinkel Buytenerf loopt hierin voorop in een landelijke trend en is tot nu toe de enige plek in Nederland waar zon brede samenwerking tot stand is gekomen.

nieuw bij publiekszaken
Publiekszaken krijgt met de opening een aantal nieuwe services. Zo kunnen inwoners van Gouda nu al hun vragen over zorg, welzijn of (aangepast) wonen stellen bij het Infopunt Zorg en Welzijn. De medewerkers van het infopunt werken samen met verschillende organisaties op het gebied van zorg en welzijn. Deze bundeling van kennis zorgt voor een brede kijk op de hulpvraag.

Ook nieuw is het VrijwilligersInformatiePunt (VIP). Het VIP is voor iedereen die op zoek is naar vrijwilligerswerk, voor mensen die al vrijwilligerswerk doen en voor organisaties die met vrijwilligers werken. Het VIP stimuleert en ondersteunt vrijwilligerswerk in Gouda. Vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken kunnen hier terecht voor informatie, advies en cursussen.

Daarnaast werkt Publiekszaken vanaf 13 juni met afsprakenbalies voor rijbewijzen en paspoorten. Inwoners van Gouda die een nieuw rijbewijs of paspoort nodig hebben, kunnen dan vooraf een afspraak maken via het Klant Contact Centrum telefoon 58 82 22 en worden vervolgens op het afgesproken tijdstip geholpen.

Footer