2e persbericht van vrijdag 3 juni 2005

Eindhoven 03-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Telefoon uit handen gerukt

Een nog onbekende man heeft vrijdagmorgen rond 11.30 uur de telefoon gestolen van een 40-jarige vrouw uit Spijkenisse. De vrouw zat op een terrasje aan de Jan van Lieshoutstraat te bellen. Een man op een fiets griste in het voorbijgaan haar telefoon uit haar handen en ging er met de buit vandoor.

Eindhoven: Telefoondief door fietsers gepakt

Vrijdag rond 14.00 uur werd op de Piazza de gsm gestolen van een 15-jarig Eindhovens meisje. Het meisje kreeg een sms berichtje en pakte haar telefoon. Op dat moment werd haar telefoon uit de handen gegrist door een voorbijrijdende fietser. Haar vriendin bedacht zich geen moment en ging achter de dief aan. Ze kreeg hulp van drie fietsers die in de buurt waren. Deze drie te hulp geschoten mannen reden de dief met zijn fiets klem in het Genderstraatje. Daar werd de man overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De dief, een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is ingesloten. De recherche doet onderzoek of de man nog voor meer zaken in aanmerking komt ( zie ook bovenstaand bericht)

Helmond: Onderzoek naar uitkeringsfraude en andere misdrijven afgerond

De recherche in Helmond en de Sociale Recherche Peelland hebben een gezamenlijk uitgebreid onderzoek naar uitkeringsfraude en andere misdrijven afgerond. Daarbij werden twee mannen uit Helmond van 35 en 48 jaar aangehouden. De 48-jarige man zou de afgelopen vijf jaar samen met zijn 45-jarige Helmondse ex-vrouw de Sociale Dienst voor een bedrag van 116-duizend euro hebben opgelicht. Ze hebben verzwegen dat ze samenwoonden en inkomsten uit werkzaamheden hadden. Het geld wordt teruggevorderd. De man was al eerder betrapt op uitkeringsfraude. De Sociale Recherche heeft tegen de vrouw proces-verbaal opgemaakt.

Ook zou de man hebben verzwegen dat hij in het bezit was van een groot aantal kostbare goederen, zoals campers, een caravan, een jetski en audio- en video-apparatuur, terwijl hij ook een uitkering kreeg. De goederen zijn inmiddels allemaal in beslag genomen. Hij wordt verder verdacht van het uitgeven van vals geld, het exploiteren van een hennepknipperij in de woning van zijn ex-vrouw in Helmond-West, het in bezit hebben van een gestolen fiets, het oplichten van de verzekering voor een bedrag van ongeveer 5-duizend euro en de diefstal van enkele brommobielen in heel Nederland. Daarbij werd onder meer een 90-jarige man uit Weert de dupe. De 48-jarige man is op 16 maart in zijn woning in Helmond-West aangehouden en heeft enige tijd vastgezeten voor verder onderzoek.

De 35-jarige Helmonder zou de afgelopen drie jaar onterecht een bedrag van 40-duizend euro van de Sociale Dienst hebben gekregen. Hij verzweeg dat hij in autos handelde en goederen bezat. Ook dat geld zal worden teruggevorderd. Deze man werd donderdag 26 mei in zijn woning in Helmond-West aangehouden en na onderzoek een dag later weer heengezonden. Tegen beide verdachten hebben politie en Sociale Recherche proces-verbaal opgemaakt.