Persberichten 03/06 middag

Regio 03-06-2005

Noordwijk Mishandeling door wielrenner Een 20-jarige bestelautobestuurder uit Beverwijk heeft aangifte gedaan van mishandeling. Vrijdag 3 juni omstreeks 13.00 uur werd de bestuurder in het gezicht geslagen door een wielrenner. De bestuurder reed over de Langevelderslag en haalde de wielrenner in. De bestuurder besefte dat hij niet op de juiste weg zat en wilde de weg vragen aan de wielrenner. De bestuurder is daarom langzamer gaan rijden. Volgens de bestuurder gebaarde de wielrenner hem door te rijden. De bestuurder legde uit op zoek te zijn naar de Langevelderlaan. Hij werd echter uitgescholden waarna hij een klap kreeg door het geopende raam. De Beverwijker liep letsel op aan de neus. De wielrenner van ongeveer 30 á 40 jaar droeg een blauw met wit wielrennersshirt en een blauwe wielrenbroek. De wielrenner reed weg in de richting van het strand.

Katwijk Roodlichtcontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 2 juni een roodlichtcontrole gehouden op de kruising Valkenburgseweg/Sandtlaan/Molentuinweg. In totaal reden er 40 bestuurders door het rode licht. Zij krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus. Nog snel even door rood licht rijden is extra gevaarlijk omdat ander verkeer, waaronder ook kwetsbare (brom)fietsers, nietsvermoedend de kruising oprijdt. Beter is het om juist bij groen licht wat gas terug te nemen zodat men nog op tijd kan stoppen als het licht op rood springt.

Het RVHT houdt op verschillende manieren roodlichtcontroles, zowel met flitspalen als met menskracht. In sommige gevallen wordt er op kenteken bekeurd, zoals bij bovenstaande controles, in andere gevallen worden bestuurders die door rood rijden staande gehouden en direct met hun overtreding geconfronteerd.

Leiden Roodlichtcontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 1 juni een roodlichtcontrole gehouden op de kruising Maresingel/Haarlemmerweg. Hier staan tijdelijke stoplichten in verband met de plaatsing en afwerking van een nieuwe brug. In totaal reden 50 bestuurders door het rode licht. Zij kregen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

Zevenhoven Man valt van fiets Een 77-jarige fietser uit Mijdrecht is op vrijdag 3 juni in Park Zomerlust met zijn fiets gevallen. Ambulancepersoneel constateerden een breuk, vermoedelijk in de heup, en brachten de fietser over naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Moordrecht Snelheidscontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 2 juni een snelheidscontrole met de radarauto gehouden op de N456. Op deze provincialeweg mag maximaal 80 km/uur gereden worden. Het merendeel van de weggebruikers, bijna 98%, hield zich aan deze snelheid. Er werden 107 snelheidsovertredingen geconstateerd. Deze bestuurders krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

Schoonhoven Gordelcontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 2 juni een gordelcontrole gehouden in Schoonhoven. Het team constateerde 56 keer dat men zonder gordel om reed. Zij kregen een bekeuring van 45 euro.

Gouda Aanhouding na poging inbraak De politie heeft na een melding een 29-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bedrijf aan de Geuzenstraat. Volgens de melder zou een man zich verdacht ophouden op het terrein en zou hij onder het hek zijn doorgekropen. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de man. Op de Lange Tiendeweg werd de verdachte gezien en aangehouden. Bij het pand was al een raam vernield.