Saxion Hogescholen
BR>

vr 03 juni 2005

Kennisambassadeurs Saxion stimuleren innovatie Overijssel

Saxion Hogescholen heeft een achttal Kennisambassadeurs benoemd die de kennis van de hogeschool gaan vermarkten bij Overijsselse ondernemers. Het project kennisambassadeurs is een initiatief van MKB-Deventer en Saxion Hogescholen. MKB-bedrijven, die willen innoveren, weten veelal de weg naar de hogeschool niet te vinden. De hogeschool heeft als kennisinstituut echter veel hoogwaardige kennis in huis die ondernemers kan helpen bij het oplossen van problemen, met name op het gebied van innovatie. De kennisambassadeurs die Saxion Hogescholen heeft aangesteld gaan dit jaar langs bij ondernemers om deze de weg te wijzen naar de hogeschool. Het is een uniek project dat voortvloeit uit het Innovative Action Programme van de Provincie Overijssel.

De Kennisambassadeurs gaan een brug bouwen tussen ondernemers en hogeschool. De kennisambassadeurs, die Saxion heeft aangesteld, zijn zelf ondernemers die de taal van de ondernemers spreken. Dit jaar gaan de kennisambassadeurs een groot aantal MKB-bedrijven bezoeken om samen met hen te inventariseren op welke gebieden de hogeschool de ondernemers kan ondersteunen. De hogeschool heeft op diverse gebieden deskundigheid in huis waar ondernemers goed gebruik van kunnen maken. Deze deskundigheid is er op diverse gebieden: personeelsbeleid, marketing, strategisch management, kwaliteitszorg, techniek, logistiek.

De Kennisambassadeurs gaan de uitwisseling van kennis met ondernemers sterk verbeteren.

Het uiteindelijke doel waar de kennisambassadeurs naar streven is de versteviging van de economie van Overijssel door ondernemers te wijzen op innovatiemogelijkheden. Saxion kan daar op diverse manieren een steentje aan bijdragen: studenten van de hogeschool die stages en afstudeerprojecten uitvoeren, lectoren die met docenten van de hogeschool onderzoeksprojecten voor ondernemers uitvoeren of docenten die gerichte trainingen en cursussen voor ondernemers uit kunnen voeren. De kennisambassadeur is goed op de hoogte van de mogelijkheden van de hogeschool en kan de ondernemers in Overijssel doorverwijzen naar de kennisuitwisseling met de hogeschool.

De volgende ondernemers gaan dit jaar op pad binnen ondernemend Overijssel: Peter Huisman van Muldis, Herman Bruning van Abri, Cor van Herwijnen, oud-directeur van de Rabobank, Roelof Timmer van AIM Timmer bv, Annemarie Johannes van Johannes Advies, Jan Oggel, directeur Berkendorde bv en Marco Kok, secretaris MKB-Deventer.

MKB-ondernemers, die kennis willen maken met een kennisambassadeur, kunnen contact opnemen met René van den Driesche, projectleider kennisambassadeurs, telefoon 0570-663686, 06-204234992, e-mail r.vandendriesche@saxion.nl


-------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------