Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/06/05)

OOSTERHOUT NB, 3 juni 2005

Dankzij politiehond Nero drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak

SPRANG-CAPELLE: Een oplettende getuige belde in de nacht van donderdag
2 juni op vrijdag 3 juni omstreeks 02.45 uur de politie omdat hij verdachte personen zag op het terrein aan de Haven. De politie stelde ter plaatse een onderzoek in, waarbij ze onder andere gebruik maakte van politiehond Nero. Nero trof op het haventerrein al snel twee mannen aan, liggend in het hoge gras langs de waterkant. De twee, een
35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 15-jarige jongen uit Sint Michielsgestel, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek in de omgeving trof de politie korte tijd later een derde verdachte aan. Deze man, een 31-jarige inwoner van Vught, zat op de Waspiksedijk in een auto te wachten. Omdat er geen daadwerkelijke inbraak werd geconstateerd, zijn de drie op vrijdag 3 juni, nadat ze een verklaring hadden afgelegd, weer op vrije voeten gesteld.

Man aangehouden terzake openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT: De politie hield donderdag 2 juni een 20-jarige man uit Oosterhout aan op verdenking van openlijke geweldpleging c.q. eenvoudige mishandeling. De man wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag 6 mei op zaterdag 7 mei op de Schapendries een 18-jarige man uit Oosterhout te hebben mishandeld. Het slachtoffer was uitgeweest met een groep vrienden. Twee van hen zouden op de Schapendries worden opgehaald. Terwijl de groep daar wachtte, zagen ze vier mannen aankomen. Twee mannen stapten direct in een auto, de andere twee kwamen naar de wachtende groep. De twee daagden de 18-jarige man uit Oosterhout uit. Eén van de twee sloeg vervolgens de Oosterhouter in het gezicht. Daarna stapten ze in de auto en gingen weg. Het slachtoffer liep een blauw oog op. Hij deed woensdag 11 mei bij de politie aangifte. Na onderzoek hield de politie donderdag 2 juni de verdachte aan. De man bekende de mishandeling te hebben gepleegd. Hij wordt vrijdag 3 juni voorgeleid aan de officier van Justitie.

Politie verhoort twee jeugdige verdachten van inbraak

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdag 1 juni een 15-jarige jongen uit Oosterhout en donderdag 2 juni een 14-jarige jongen uit Oosterhout verhoord. De twee jongens worden ervan verdacht in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 april te hebben ingebroken in een vakantiewoning op een camping in Oosterhout. Daarbij haalden ze twee wekkerradios en een stofzuiger weg. De zaak kwam aan het licht toen de gestolen goederen, met daarop stickers van de camping, werden aangetroffen op de kamers van de jongens. De jongens hebben de diefstal bekend. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw lastig gevallen door schennispleger

KAATSHEUVEL: Een 38-jarige vrouw uit Waalwijk heeft bij de politie aangifte gedaan van openbare schennis der eerbaarheid. De vrouw liet donderdag 2 juni omstreeks 16.45 uur haar honden uit op de Waalwijksebaan, toen zij werd benaderd door een haar onbekende man. De man was bezig zichzelf te bevredigen en bleef achter de vrouw aanlopen. Toen de vrouw haar telefoon pakte om de politie te bellen, ging de man er vandoor. Het gaat om een blanke man van ongeveer 30 jaar oud. De man had bruin, kort haar en droeg bruine kleding. Bovendien had hij een klein hondje bij zich. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen die meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de identiteit van de schennispleger.

Man aangehouden na rijden onder invloed op bromfiets

WASPIK: De politie controleerde in de nacht van donderdag 2 juni op vrijdag 3 juni omstreeks Waspik, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de jongen 390 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

RAAMSDONKSVEER: De politie zag donderdag 2 juni omstreeks 22.00 uur een automobilist met hoge snelheid over de A27 in de richting van Oosterhout rijden. Ter hoogte van de wegwerkzaamheden nabij Raamsdonksveer reed de man met een snelheid van ongeveer 140 km/uur, terwijl daar nu vanwege wegwerkzaamheden een maximumsnelheid van 90 km/uur geldt. De man, een 26-jarige inwoner van Veenendaal, kreeg een stopteken en moest vervolgens zijn rijbewijs inleveren.

Zoektocht naar auto levert tevens motor op

TERHEIJDEN / BREDA: Oplettende getuigen meldden donderdag 2 juni omstreeks 12.40 uur aan de politie dat ze gezien hadden dat enkele jongens ter hoogte van de viaduct aan de Bergen in Terheijden een auto in het water van het Wilhelminakanaal duwden.
Na een zoektocht door medewerkers van Rijkswaterstaat werd de auto, een witte Suzuki Alto omstreeks 16.15 uur inderdaad in het water aangetroffen. De auto bleek tussen woensdag 1 juni 18.00 uur en donderdag 2 juni 08.00 uur te zijn weggehaald vanaf het Cosunpark in Breda. Tijdens de zoektocht in het water werd niet alleen het witte autootje aangetroffen, maar vond Rijkswaterstaat ook een rode motorfiets. Deze motor bleek tussen 20 februari 2004 en 25 februari
2004 te zijn weggehaald vanuit een afgesloten garage in de Passendalestraat in Breda.
De politie stelt een onderzoek in naar de jongens die op donderdag 2 juni door getuigen gezien zijn met de witte auto.

Woninginbraak

DONGEN: Donderdag 2 juni is tussen 15.00 uur en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Vaartweg. De deur van een schuur aan de achterzijde van de woning bleek te zijn opengebroken, waarna ook de tussendeur die toegang gaf tot de woning werd opengebroken. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Donderdag 2 juni is tussen 02.30 uur en 14.00 uur ingebroken in een shoarmazaak aan de Leijsenhoek. De deur van de zaak, die niet op het nachtslot zat, is opengebroken. Uit de shoarmazaak werd een kluis weggenomen. Bovendien werd een gokkast opengebroken en werd daaruit geld weggenomen.

Politie houdt verkeerscontrole

DORST: De politie hield donderdag 2 juni een autogordelcontrole op de Rijksweg. In totaal controleerden de politiemensen 60 automobilisten. Zes van hen kregen een bekeuring omdat ze hun autogordel niet om hadden.

RIJEN: De politie hield donderdag 2 juni tussen 15.00 uur en 19.00 uur een verkeerscontrole in de Schorsstraat. Daarbij werd slechts één bekeuring uitgeschreven, voor het rijden in een geslotenverklaring.

Venter actief

WOUDRICHEM: De politie van het team Altena kreeg donderdag 2 juni de melding dat een man in Woudrichem huis aan huis kaarten probeerde te verkopen voor een goed doel. Een inwoner van Woudrichem vertrouwde het niet en vroeg de kaartverkoper naar een legitimatie. De kaartverkoper was er bij de komst van de politie helaas al vandoor.

Auteur: Leonie van Ooijen